Wimpers waarmee je bijna een briesje veroorzaakt als je met je ogen knippert. Omdat ze zo lang zijn. En je die nog gé-wel-dig-er dan al geweldige oogopslag geven. Dat is wat we willen. En krijgen. 

Wimperpokon

Gelukkig zijn ze er. Producten die doen wat ze beloven. Dat is sowieso een aanbeveling die zeer op prijs wordt gesteld. En wel in elke categorie 'producten'. Want zijn korte, dunne wimpers je hang-up? Geef de categorie wimperverlengende serums dan eens een kans. Je hebt ze van verschillende merken, bijvoorbeeld; Fusion Beauty (Stimulashfusion Intensive Night Conditioning Lash Enhancer Treatment, € 100), M2 Lashes (Eyelash Activating Serum, € 120), Revitalash (Advanced Wimperserum, € 74,95).

Hoe het werkt?

Je brengt het serum als een (doorzichtige) eyeliner aan langs je wimpers. Uiteraard op make-up-loze, schoongemaakte en droge ogen. Doe dit zes weken lang elke nacht voordat je gaat slapen. En inderdaad alsof je 'slapend mooi wordt', zijn je wimpers na die tijd langer, dikker en vaak ook wat donkerder.

En, en, en?

Onze Beauty Director Maroesja de Ruyter: 'Ik gebruik zo'n twee jaar een wimperverlengend serum, in het begin deed ik dat met de aanbevolen frequentie, waarna ik – jeej!- na zes weken inderdaad langere en vollere wimpers had. Nu breng ik de wimperpokon drie dagen per week aan om m'n wimpers op lengte te houden.'

Fabel of feit?

Toen ongeveer twee jaar geleden de eerste wimperserums op de (Nederlandse) markt kwamen, ging het geluid dat deze schadelijk voor je ogen zouden zijn. Dat is een fabel en kwam voornamelijk doordat het allereerste 'wimpergroei-middel' een medicijn uit de States was, bedoeld om glaucoom mee te behandelen.

Psst: Al gehoord? Er is nu een natuurlijk alternatief voor botox >