No1 Passant Guardant is een parfum waarvoor je diep in de buidel moet tasten. Wat krijg je daarvoor?

Op de zesde verdieping van Harrods huist sinds kort Salon de Parfums. Een 1500 vierkante meter-tellende parfumtempel, ingericht met zachte nude- en grijstinten en thuisbasis van elf boetieks van klinkende namen als Chanel, Dior, Guerlain en Tom Ford. Je vindt er de fijnste en meest zeldzame parfums en geurwaters, exclusieve diensten en maatwerk.

Ter ere van deze nieuwe huisvesting creëerde Clive Christian - een luxe label dat zich specialiseert in interieur, kristallen kroonluchters en parfum - het duurste en ongetwijfeld meest sprankelende parfum allertijden. No1 Passant Guardant is gemaakt van kostbare en zeldzame ingrediënten van over de hele wereld.

Het huist in een protserige kristallen flacon, belegd met 24-karaats gouden kantwerk. De leeuw aan de voorzijde van de fles bestaat uit gele diamanten, een zeldzame roze diamant markeert zijn tong. De dop in de vorm van een kroon, verwijst naar Koningin Victoria en is bezaaid met tweeduizend perfecte diamanten. Het prijskaartje: £ 143.000 een slordige € 182.000. 

Ook fors: zo krijg je joekels van wimpers >