De herfst is een overgangs-seizoen en dat houdt beautywise in: de schade herstellen van de zomer (droogtelijntjes, pigmentvlekken) en voorbereiden op ander weer (kouder, meer wind en een drogere lucht). Wat te doen? Beauty Director Maroesja slaat je er doorheen, zodat je net zo knap als Keira de herfst in kunt. 

Te beginnen bij je huid. Exfoliëer zowel gezicht als lichaam,  hiermee haal je doffe huidcellen weg. Ja, ook die bruine tint die inmiddels meer grauw dan glow kan zijn. Door te exfoliëren krijgt juist het beetje zon dat nog in je huid zit, de kans om weer te shinen.

Producten om eens te proberen:

Voor je gezicht: Kiehl's Overnight Biological Peel Voor je lichaam: Ila Body Scrub for Energizing and Detoxifying 

Vlek-weg. Na de zomer is de kans ook groot dat áls je al last had van hyperpigmentatie dit versterkt is door de zon, doordat je toch een keer spontaan op een terras bent beland zonder die tube zonnecrème in je tas. Dit seizoen is dan wel de tijd om die vlekken aan te pakken en te smeren met crèmes of serums die pigmentvlekken vervagen. Smeer ook gewoon lekker door met een spf want UV-stralen doen ook aan herfst.

Producten om eens te proberen:

Serum: Clinique Smart Custom-Repair Serum, pakt naast huidverkleuringen ook lijntjes en rimpeltjes en verlies van elasticiteit aan. Crème: Shiseido White Lucency Protective Day Cream SPF15, helpt zichtbare vlekjes te verminderen en het ontstaan van nieuwe tegen te gaan. 

Ga dikker. Switch van luchtige lotions en gelcrèmes naar (volle) crèmes. De lucht wordt droger en je huid verliest daardoor sneller vocht. Een vollere crème helpt de natuurlijke barrièrelaag beter z'n beschermende (en vochtvasthoudende) taak uit te voeren.

Product om eens te proberen:

Volle variant: Biotherm Aquasource 24h Riche Gezichtscrème, voller en rijker dan de originele Aquasource. 

In de olie. Wil je je haren glansrijk de herfst door laten komen? Laat de echt gespleten en dordroge punten wegknippen door je kapper. De rest doe je zelf met voedende maskers (één keer per week), een hydraterende shampoo en door elke avond, voordat je gaat slapen, alleen de puntjes met haarolie 'in te vetten'.

Producten om eens te proberen:

Masker:  Rahua Omega 9 Hairmask, met Ungurahua Oil dat veel Omega-9 bevat en voedende zonnebloemolie.Olie: Morccanoil Treatment, een olie met omega-3 oliën die meteen door het haar wordt opgenomen (dus nee,  geen vette kussensloop). 

Ook belangrijk: een geweldige trui! >