Een onberispelijke rode mond in vijf stappen.

'Pour yourself a drink, put on some lipstick, and pull yourself together', aldus Elizabeth Taylor. Aan geen ander make-up product wordt zoveel impact toegekend als aan rode lipstick. En het tovert een neutrale look in één klap om tot feestelijk of vamp fataal. Tegelijkertijd is het een van de lastigste make-up producten om goed aan te brengen. Daarom 5 tips:

1/De juiste tint rood kan het verschil maken tussen er ravissant uitzien of oud en grauw. Ga er vanuit dat rode lipsticks met een blauwe ondertoon vaak goed passen bij een lichte huid en dat oranje-rood tinten het goed doen bij een olijfkleurige of donkere huid. Dit is geen 'regel', het blijft vooral veel uitproberen om te zien welke tint het 'm voor jou doet.

2/Gebruik een lippenseel om de lipstick aan te brengen, hiermee werk je veel preciezer dan als je het zo vanuit de huls aanbrengt.

3/Yep, de beproefde methode van één laag lipstick aanbrengen, dan een laagje poeder, even afdeppen en vervolgens een tweede laagje lipstick werkt echt voor een lange hold van je kunstwerk.

4/ Bang dat de rode lipstick in de fijne lijntjes rond je mond kruipt? Een beetje concealer langs de liplijn helpt. Eerst de liplijn tekenen met een lippotlood kan ook, maar doe dit echt alleen maar als je een lippotlood in exact dezelfde tint hebt als de lipstick.

5/ Combineer rode lippen met zo weinig mogelijk oogmake-up, een beetje mascara en een oogschaduw-primer of beige oogschaduw volstaat.

Toe aan een nieuwe rode tint?1/Chanel Rouge Allure Velvet La Flamboyante, uit de -tijdelijk verkrijgbare- kerstcollectie: een fluwelig matte lipstick in vlammend rood, € 33 via debijenkorf.nl2/Rouge Dior 999, een klassiek rood en een eerbetoon aan de eerste lipstick die dit modehuis maakte, € 35,95 via douglas.nl 3/Burberry Beauty Lip Mist in Rosy Red, voor als je de klassiek rode lip wat subtieler aan wil pakken, deze lipstick geeft net een mooi waasje kleur, € 28 via net-a-porter.com  4/Ellis Faas Creamy Lips Ellis Red, een lipkleur met een lange hold, breng de tint deppend met je vinger op de lip aan voor een subtiele look of met het sponsje voor een intens rode mond, € 27 via net-a-porter.com 5/L'Oréal Paris heeft nu naast de Exclusives Nude Collectie een Pure Reds Collectie, vier mooie roodtinten van helder en fris tot donker en mysterieus, € 14,99 Via douglas.nl

In Harper's Bazaar December alles over de ultieme rode lipstick.

De 6 parfums die je in je leven geroken moet hebben >

'Verboden' eten dat helemaal zo slecht niet is >