Vraag: kan je gezicht verraden hoe het met je gezondheid gesteld staat?

Antwoord: Ja, aldus Dr. Nigma Talib, een Amerikaanse natuurgeneeskundige en schoonheidsexpert die face readings doet voor beroemdheden als Kim Kardashian, Kate Bosworth, Sienna Miller en Lily Allen.

Ze bestudeert de huid om vast te stellen of er eventuele gezondheidskwesties spelen. Volgens Talib worden kleine ongemakken als rimpels, lijntjes en vlekken veelal veroorzaakt door wat je eet. Wat blijkt? Tegenwoordig ziet ze veel 'wijn- zuivel- en glutengezichten.' Een zuivelgezicht is vaak wat opgeblazen en heeft donkere kringen onder de ogen, een wijngezicht is vaak aan de droge kant met zichtbare lijnen en roodheid, van gluten krijg je te kampen metall over puffiness. Zou het echt?

8 keer verboden voedsel dat heus zo slecht niet is >

Mogen we dan helemaal geen kaas en port meer?Er is natuurlijk niets mis met een beetje wijn, gluten en zuivel. Maar heb je last van een gezwollen gezicht of roodheid en voel je de behoefte om daar iets aan te doen, dan kun je eens proberen om te minderen met bovengenoemde boosdoeners om te kijken of het iets uithaalt. Wil je het serieuzer aanpakken? Talib onderwerpt haar cliënten aan voedselallergietesten, bloedtesten en een vitamine-analyse. Gelukkig is er ook een vriendelijker oplossing. Want, zo tipt de schoonheidsgoeroe,slaap is ook een heel goed beautywapen. Vaak verbetert alles in het gezicht zich als je goed slaapt. Dat gaan we dus eerst eens proberen.

Slaap lekker: 7 tips om beter te slapen >

Met dank aan onze collega's van harpersbazaar.com