'Zijn mannen simpele, lustgedreven jagers die het liefst rondborstige, ongeletterde blondines hun hol inslepen? Het antwoord luidt: nee,' zo schrijft De Volkskrant. In opdracht van de krant deed de Universiteit Utrecht onderzoek naar de mening van mannen over de schoonheid van vrouwen. In het kader van onze leuke mannenshoot een greep uit de conclusies.

1/ Mannen vinden de ogen het mooiste deel van een vrouw. Daarna de borsten en billen. De Volkskrant 'In het onderzoek steken de ogen van een vrouw - in het algemeen en bij hun eigen partner - in het rijtje 'favoriete lichaamsdelen' met een score van 31 procent met kop en schouders uit boven de borsten en billen, die respectievelijk op plaats twee en drie volgen.(…)In het panelgesprek zie je dat mannen klassieke beelden bij zich dragen over een biologisch aantrekkelijke vrouw, maar er ook aan voorbij gaan. Een man is meer dan zijn seksualiteit.'

Gluur mee achter de schermen van onze leuke mannen&juwelen shoot >

2/ Mannen willen een intelligente vrouwDe overwegend hoogopgeleide mannen kozen op een ranglijst van gewenste eigenschappen bij een vrouw massaal voor 'intelligent'. Van de mannen zet 28,5 procent 'intelligentie' op nummer één en bij 53 procent van de mannen staat deze eigenschap in de topdrie. Ook 'lief' 'vrolijk' 'zelfstandig' en (écht waar!) 'humor' zijn populair. Hoezee!

3/ Cup b is genoeg groot genoeg en hakken zijn niet perse aantrekkelijkAls mannen uit drie boezemgroottes kunnen kiezen, kiest 50 procent voor cup B en 44 procent voor cup C. Opvallend: 69 procent van de ondervraagde mannen vindt hoge hakken overbodig en ruim 57 procent voelt niets voor sexy lingerie.

Hoe is wat je eet te zien aan je gezicht? >

4/ Mannen vinden schaamhaar viesDe meeste mannen willen dat vrouwen hun schaamhaar knippen en scheren. Eenderde wil geen enkele haar zien, maar eenderde van de mannen heeft geen probleem met haar aldaar, dat zijn vooral oudere mannen.

5/ Mannen willen dat een vrouw naturel oogtEn geen make-up draagt. Dénken ze. Wij weten wel beter: met naturel bedoelen ze foundation, een beetje blusher, mascara en wat lippenstift

Voor meer conclusies ga je naar volkskrant.nl

Hoe draag je hoge hakken zonder pijn? >


Volg Bazaar op Facebook! >