Een eyeliner zetten is net als autorijden of fluiten met je vingers een vaardigheid die je even in je vingers wilt hebben. Want een goed lijntje langs de bovenwimpers geeft het hele gezicht een lift.

1 goede voorzet:

Begin met als basis een matte, nude-kleurige oogschaduw over het hele bewegende ooglid. Het maakt de huid egaler, neemt roodheid weg en het is een goed canvas  voor de lijn die volgt.

2 van buiten naar binnen:

Trek de lijn van de buitenkant van het oog naar binnen. Een vloeibare eyeliner laat het meest van het pigment los aan het begin van de lijn. Zo komt de meeste eyeliner automatisch aan de buitenkant waar ie wat dikker mag en wordt de lijn vanzelf dunner richting de binnenkant.

3 lekker close:

Zie je een beetje huid tussen de wimpers en de eyeliner? Ai, op de schaal make-up fouten staat deze hoog genoteerd. Blijf bij het trekken van de eyeliner dichtbij de wimper. Ook eens proberen: de 'Invisible Eyeliner' waarmee je kleine puntjes eyeliner tussen de wimperhaartjes zet.

4 blurred lines

Wil je de lijn strak en krachtig? Dan laat je het zo. Voor een zachter effect ga je er met een kwastje  overheen en vervaag je de lijn wat. Dit werkt het beste bij een lijn die is getrokken met een oogpotlood.

5 toef kleur

Zin in kleur? Trek dan over de zwarte lijn met een gekleurd oogpotlood, eventueel met een glinstertje, een tweede lijn. Donkerblauw, groen met glans of lila doen het goed.

>> En dan nu: perfecte lipstick