Lucia Pica is de nieuwe Global Creative Make-up and Color Designer van Chanel.

Na het vertrek van Peter Philips naar Dior, bleef de stoel van Global Creative Make-up and Color Designer bij Chanel angstvallig leeg. Tot nu! 

De Italiaanse Lucia Pica is niet de minste: sinds 2008 werkt ze als freelance make-upkunstenaar voor grote, onafhankelijke magazines en gerenommeerde fotografen. Ook tekende ze voor de beautylooks van verschillende catwalkshows en grote campagneshoots van o.a. Louis Vuitton, Elie Saab en Giorgio Armani.

De make-upgoeroe behoort volgens Chanel tot een nieuwe generatie beeldmakers die beauty en mode naar de toekomst verplaatsen. 'She brings to CHANEL her creativity, her distinctive color expertise and her modern interpretation of Beauty,' aldus het persbericht.

Op 1 januari 2015 begint de 38-jarige Pica officieel aan haar Chanel-avontuur en zal ze eindverantwoordelijk zijn voor alle beautycollecties van het huis. We zijn erg benieuwd welke lijn ze uit zal zetten.

>> Zo zet je eyeliner perfect>> Bekijk hier Paris-Salzburg show van Chanel >> Gezien? Kate Middleton is ook maar een mens