Vandaag was al een prima dag, want: zon, en: Céline Dion. Maar het is er ook één die de geschiedenisboeken in gaat. Sinds vandaag - of eigenlijk gisteravond, tijdens de officiële lancering in Parijs, waarvoor de voltallige mode- en beautypers was uitgenodigd, Karl speciaal zijn glitterpak had aangetrokken en Pharrell en Katy Perry een moppie kwamen zingen - heeft Chanel er een nieuw parfum bij. De eerste sinds 15 jaar geleden Chance werd gelanceerd.

Geheel in lijn met het Gabrielle-jaar zoals Team Chanel 2017 doopte, heet de nagelnieuwe rieker 'Gabrielle' - vernoemd naar oprichter van het huis, Gabrielle 'Coco' Chanel - en we kunnen je zeggen: dit zou wel eens je nieuwe all time favorite kunnen worden.

HOE RUIKT-IE?

Heerlijk fris. Neus Olivier Polge maakte van Gabrielle een volwassen, zacht bloemige geur, met oranjebloesem, jasmijn, ylang-ylang en met een tikkie tuberoos dat 'm een rebels randje geeft.

HOE ZIET-IE ERUIT?

Allemachtig mooi. De fles is door hoofd verpakkingen en grafisch design bij Chanel, Sylvie Legastelois, ontworpen in samenwerking met een glazenmeester en heeft een prachtige werking met het licht.

Product, Amber, Tan, Rectangle, Beige, Computer data storage, Mobile phone accessories, Cosmetics, pinterest

Wie is het gezicht?

Dat kon je raden: Karls lieveling Kristen Stewart. En vandaag mocht Bazaars beauty director Maroesja haar al interviewen in Parijs (binnenkort te lezen in je favoriete magazine).

instagramView full post on Instagram

Vanaf 19 augustus is Gabrielle in zeer gelimiteerde oplage verkrijgbaar via de e-boetiek van Chanel (voor de allergrootste fans). Vanaf 1 september is-ie in de parfumerie te koop. De flacon komt in een 50 en 100 ml-variant voor respectievelijk € 103 en € 146.

Een bruidsjurk (met sleep) als deze van Chanel zag je niet eerder >