SPONSORED

Van Lancôme mag je best dingen aannemen. Het cosmeticahuis gooide eerder al terecht hoge ogen met hun op maat gemaakte foundations, heeft een parfum dat, ook hartstikke terecht, een heleboel badkamerkastjes van vrouwen siert (La Vie est Belle, inderdaad - persoonlijk vind ik trouwens deze parfumcollectie van Lancôme het lekkerst), doet niet geheimzinnig over wat er precies in hun potten crème zit, én heeft een legio aan awardwinnende producten op stal.

Van Lancôme mag je dingen aannemen, dus. En van ons ook, als we tikken dat ze hun legendarische en buitengewone lippenstiftencollectie L'Absolu Rouge nog legendarischer en buitengewoner hebben weten te maken. Zoals oprichter Armand Petitjean al 'ns (wat hoogdravend maar daarom niet minder waar) opmerkte: 'Een lipstick moet glanzen als een kostbaar juweel.' Zo is het maar net. Volgens die filosofie zag L'Absolu Rouge begin jaren negentig trouwens het levenslicht.

En volgens die filosofie is-ie vandaag, 25 jaar na dato, in een nog kostbaarder, vrouwelijker, verrassender en krachtiger jasje gestoken. Voor de gelegenheid heeft team Lancôme make-upartiest Lisa Eldridge carte blanche gegeven om met vijftig nieuwe nuances te komen. Zo geschiedde. Het resultaat mag er wezen en is een gamma van 86 tinten (d'r waren er al 36) die je eigenlijk gewoon allemaal wil hebben, alleen al om dit te kunnen doen:

Pink, Circle, Material property, Pattern, pinterest

Oók reuzefijn: de lippenstiften zijn er in drie verschillende texturen. Sheer, cream en mat. Een dieprode L'Absolu Rouge-lippenstift is met matte finish een heus statement, smeer je 'm sheer, dan is-ie geschikt voor alledag, pak je de cream dan heb je een elegante finish. Handig! Voor de gevorderden: combineer texturen voor meer contrast.

Meer informatie of L'Absolu Rouge gewoon meteen maar bestellen? Het kan allemaal via deze link.

Lipstick, Red, Pink, Magenta, Carmine, Stationery, Cosmetics, Peach, Tints and shades, Writing implement, pinterest