Het is ook allemaal hartstikke ingewikkeld: foundation, concealer, poeder, poeder, concealer, foundation. Hoe gebruik je de boel nou op een juiste manier? Met deze 7 gouden regels komt het allemaal goed.

1. Foundation als bronzer

Foundation is niet bedoeld voor een bruinere teint, daar zijn bronzers voor. Een goede foundation past bij je eigen huidskleur, zodat-ie je gezicht egaler maakt.

2. Highlighter pen als concealer

Een Touche Éclat (of soortgelijke stift) is geen concealer. Hier iets mee verdoezelen heeft weinig zin, want deze highlighterpennetjes lichten bepaalde plekken in je gezicht juist op. Wel kun je ze gebruiken voor je jukbenen of cupidoboog.

> Waarom je foundation er niet zo mooi uitziet als-ie belooft.

3. Foundation over je hele gezicht aanbrengen

Je hoeft foundation niet in een laag over je hele gezicht aan te brengen. Het oogt natuurlijker als je in het midden van je gezicht begint en de foundation naar buiten toe laat vervagen.

4. SPF in foundation als voldoende bescherming beschouwen

Een SPF in een foundation is mooi meegenomen, maar waan je er niet volledig beschermd mee. Je brengt hem immers niet in een dikke laag over je hele gezicht aan, dus denk aan een filter voor onder je make-up.

> Bij Lancôme kun je nu foundation op maat laten maken.

5. Concealer voor je foundation aanbrengen

Als je eenmaal een foundation hebt aangebracht, is het soms helemaal niet meer nodig om plekjes te verdoezelen.

6. Foundation en concealer in een dikke laag aanbrengen

Spreekt voor zich zou je zeggen. Maar de gouden make-upregel is toch het vermelden waard: alles wat dik is, gaat in de lijntjes zitten. En die accentueren is natuurlijk het laatste wat je wil.

7. Foundation testen op je handen

Foundation test je op je kaaklijn. Het is de neutraalste plek, en bevindt zich tussen je gezicht en je decolleté. Bij een donkere huid is het gezicht vaak donkerder dan de rest van het lichaam, bij een lichte huid is dat juist andersom. Met de juiste tint foundation kun je die verschillen meer naar elkaar toetrekken.

Beste-foundation
Clinique Foundation

SHOP HIER

ICI PARIS XL
Beste-foundation
Estée Lauder Foundation

SHOP HIER

ICI PARIS XL
Beste-foundation
Bobbi Brown Foundation
ICI PARIS XL