Niet iedereen wordt er in eerste instantie blij van, maar acupunctuur blijkt zo zijn werking te hebben. Ook op beautygebied! Bazaars eigen beauty director Maroesja de Ruyter deed een zogeheten acupuncture-facial en werd daar een gelukkig mens van. Ze legt uit waarom:

Cosmetische acupunctuur is in opkomst. Gwyneth Paltrow, Bar Rafaeli en Sandra Bullock zweren er al een tijdje bij. En ik begrijp nu waarom. Afgelopen zaterdag lag ik in de stoel bij de Helen Turner, health & wellness coach met een achtergrond in de fysiotherapie. Ze komt oorspronkelijk uit Engeland, waar het heel gewoon is dat fysio's hun behandelplan aanvullen met acupunctuur. Deze Oosterse methode zorgt namelijk dat de spieren extra goed ontspannen.

Dus waarom ditzelfde principe niet toepassen op het gezicht? Daar bevinden immers veertig tot zestig spieren die bij het constante aanspannen zorgen voor expressie rimpels.

instagramView full post on Instagram

Maar goed, terug naar de behandeling. Die gaat van start door eerst de huid te reinigen en vrij te maken van bacteriën. Dan is het tijd voor de naalden, als eerst de grootsten - klinkt heel eng, maar ze zijn eigenlijk heel klein. Helen zet die op punten in het gezicht die in de Chinese gezondheidsleer bekend staan om je algehele gezondheid te bevorderen. Bonus: ze werken gunstig bij hoofdpijn en slaapproblemen. Vervolgens plant ze de kleine naaldjes in de fijne lijntjes en rimpels. Bij mij zijn het vooral de voorhoofdrimpels, kraaienpootjes en de neus-lip plooi. En dan is het wachten.

De naalden stimuleren de bloedstroom en daarmee de toevoer van voedingsstoffen naar je huid. Ondertussen gaan je spieren in de relax modus. Als de naalden eruit worden gehaald blijven er kleine gaatjes achter - wees gerust die zie je niet - die de huid aanzetten tot het produceren van collageen.

Of het pijnlijk was? Nee, de naalden voelden als speldenprikjes. Alleen daar waar er meer spanning op m'n spieren stond, bij m'n frons, was het iets heftiger. Ondertussen zag ik uit als een levend speldenkussen, maar dat geeft helemaal niets als je daarna in een soort heerlijke roes verzeilt. Door de prikjes maakt je lichaam endorfine aan en dat zorgde er bij mij in ieder geval voor dat ik in een diepe staat van ontspanning raakte.

Eindresultaat? Na de behandeling zag ik er niet alleen stralend en buitengewoon ontspannen uit, m'n huid leek voller door en lijntjes vielen minder op. En niet dat ik nou door het leven ga als een zuurpruim, maar kennelijk waren die endorfine flink losgekomen, want ik liep het hele paasweekend dolgelukkig rond. Wil je langduriger resultaat en je collageen echt een oppepper geven, dan raadt Helen aan om een serie van zes sessies te doen.

De behandeling wordt gegeven bij C. Cosmetics in Amsterdam en bestaat naast de 30 minuten acupunctuur uit een hand- en hoofdhuid massage, cupping voor je gezicht, een jade-roller massage en tot slot een natuurlijk elixir. Kosten: 150 euro.

Voor meer informatie kun je terecht bij cosmeticsandcare.com en helenturnerhealth.com.

Het internet is in rep en roer over deze foto van een vrouw van 63 die 21 lijkt >