Vroeger, toen ik nòg kleiner was, noemde ik het campinglucht. Een beetje een twijfelachtige titel was het zeker, want, inderdaad: een campinglucht doet eerder denken aan een onsmakelijk riekend campingtoiletgebouw dan aan die prikkelende mengelmoes van zonnebrandcrème, lavendelvelden en de citrusgeur van, nou, doe 'ns gek: petitgrain. Want dat is wat ik ongeveer bedoelde als ik mijn moeder op zonnige lentedagen enthousiast aan d'r mouw trok met: 'Het ruikt hier naar camping!' Goed. Ik was nog jong en mijn vocabulaire beperkt, zullen we maar zeggen.

Campinglucht dus. Ofwel: de geur van de (naderende) zomer. Ruikt er iets lekkerder? Ik vind van niet. Team Rituals vindt ook van niet en is zelfs zo slim geweest 'm in een potje te vangen. Beter nog: in een heleboel potjes! Met Express Your Soul, de limited zomercollectie van Rituals, haal je de zomer in huis (tip: leg vast een voorraadje aan voor komende herfst en winter). De 'campinglucht' van de Express Your Soul-collectie is een combinatie van de verfrissende eigenschappen van verbena en de bloemen- en citrusgeur van petitgrain. En die verrukkelijke geur hebben dames heren Rituals in showerfoam gestopt, maar ook in douche-olie, en bodycrème, en bodyscrub, en geurstokjes, en bodymist. Beter wordt het niet. Maar wel heus: Express Your Soul is er ook in theezakjes waarmee ijsthee gezet kan worden. Yes, please.

instagramView full post on Instagram

Aardigheid: voor het ontwerp van de collectie heeft Rituals een samenwerking beklonken met MadC, één van de bekendste street artists ter wereld. De Berlijnse kunstenares creëerde speciaal voor Rituals een graffiti-kunstwerk, geïnspireerd op de geur van de nieuwe producten. Details van dit kunstwerk zijn gebruikt voor het design van de verpakkingen. Weten we dat ook weer.

En dan nu - ook een favoriet: