Dit is waarom een serum je beautyroutine compleet maakt

Dit doet het 'm!

Wat doet een serum wat een dag- of nachtcrème niet kan?

Een serum is vaak dunner en lichter van textuur en bevat een hogere concentratie werkstoffen. Geeft een crème je de dagelijkse (noodzakelijke) dosis hydratatie, een serum gebruik je meer om bepaalde huid-issues aan te pakken zoals (vroegtijdige) veroudering, pigmentvlekken, roodheid of een doffe huid.

Op welke ingrediënten moet ik dan vooral letten?

Serums zijn kampioen in het overbrengen van aminozuren en peptides (stimuleren collageen, antioxidanten zoals vitamine C en alpha lipoic acid (om de schade van vrije radicalen te verminderen), retinol (tegen fijne lijntjes en je huid te exfoliëren) en vitamine B (om de huidbarrière te versterken).

Advertisement - Continue Reading Below

En hoe pas ik een serum in m'n routine toe?

Vrij eenvoudig: na het reinigen van je huid en voordat je je dag- of nachtcrème aanbrengt. Een serum moet wel eerst even intrekken voor je er iets nieuws overheen smeert. Dit om te voorkomen dat het serum vermengt met je crème waardoor die werkzame stoffen niet meer zo actief zijn. En dat zou weer zonde zijn van zo'n krachtige mooimaker. Gelukkig zijn serums zo vluchtig en luchtig als wat en worden ze door je huid opgenomen voor je d'r erg in hebt. Een kind kan de was doen.