Wat doet een serum wat een dag- of nachtcrème niet kan?

Een serum is vaak dunner en lichter van textuur en bevat een hogere concentratie werkstoffen. Geeft een crème je de dagelijkse (noodzakelijke) dosis hydratatie, een serum gebruik je meer om bepaalde huid-issues aan te pakken zoals (vroegtijdige) veroudering, pigmentvlekken, roodheid of een doffe huid.

Op welke ingrediënten moet ik dan vooral letten?

Serums zijn kampioen in het overbrengen van aminozuren en peptides (stimuleren collageen, antioxidanten zoals vitamine C en alpha lipoic acid (om de schade van vrije radicalen te verminderen), retinol (tegen fijne lijntjes en je huid te exfoliëren) en vitamine B (om de huidbarrière te versterken).

En hoe pas ik een serum in m'n routine toe?

Vrij eenvoudig: na het reinigen van je huid en voordat je je dag- of nachtcrème aanbrengt. Een serum moet wel eerst even intrekken voor je er iets nieuws overheen smeert. Dit om te voorkomen dat het serum vermengt met je crème waardoor die werkzame stoffen niet meer zo actief zijn. En dat zou weer zonde zijn van zo'n krachtige mooimaker. Gelukkig zijn serums zo vluchtig en luchtig als wat en worden ze door je huid opgenomen voor je d'r erg in hebt. Een kind kan de was doen.

De keuze is reuze, maar probeer V 10 Plus 'ns

Goed. Serums dus. Een welkome toevoeging aan je huidverzorgingskabinet. Maar welk serum is voor jou nou een geschikt serum? Het loont om d'r is een van V 10 Plus aan te schaffen en proberen. Wánt: het beautymerk won een Bazaar Beauty Award en lanceerde laatst 's werelds eerste gepersonaliseerde skincare concept. En dat houdt in: 10 verschillende serums, voor iedere huid wat wils. De serums bevatten geen parabenen, kleurstoffen, minerale oliën en chemische geurstoffen, zijn helemaal op waterbasis en dermatologisch getest. Ontwikkeld en geproduceerd in Japan (dat te boek staat als voorloper op het gebied van skincare en beautyproducten). Meer informatie vind je hier.

Nog meer serums proberen? Check:

Cobalt blue, Water, Blue, Nail polish, Product, Beauty, Electric blue, Liquid, Nail care, Fluid,
Khiels - Midnight recovery concentrate

SHOP HIER

de Bijenkorf
Product, Water, Beauty, Moisture, Fluid, Skin care, Personal care, Liquid, Perfume, Spray,
Clarins - intensive serum

SHOP HIER

Hudson's Bay
Product, Water, Skin, Beauty, Brown, Fluid, Skin care, Liquid, Beige, Cream,
Estée Lauder - Advanced Night Repair
de Bijenkorf