Het staat bij menig vrouw hoog op haar verlanglijst. Van dat volle haar dat om je heen deint. Tijd, spierkracht en vaak een hele lading stylingproducten worden ingezet om het te krijgen en vooral om het zo lang mogelijk te behouden. Van levensbelang dus, dat volume in je haar. Blijkt nu dat je je misschien de moeite allemaal had kunnen besparen. Althans, als je het idee had dat je met die volumineuze lokken niet alleen fantastisch maar ook wat jonger zou ogen.

Wat dan wel het geheim is van een jonge coupe? Dat hele volume-gebeuren bij je haarwortels skippen en hier en daar zorgvuldig wat textuur aanbrengen.

Of zoals de Australische celebrity hairstylist Kenneth Stoddart zegt: 'As soon as you put volume into hair, it makes you look older.' Lekker dan. Dat vraagt om uitleg. En dat doet Kenneth gelukkig ook: 'Hoe nonchalanter de styling van je haar is, des te de moderner, jonger en frisser het hele plaatje eruit ziet.' Ook backstage bij de shows schijnt het de-volumizing een dingetje te zijn 'everyone backstage is taking volume out of the hair at the moment.'

Gelukkig hoef je van Kenneth niet meteen al je volume-producten de prullenbak in te kiepen. Het hangt ook van je haartype af welke volume-styling tricks je los moet laten. Wat van hem wel meteen geskipt kan worden zijn het touperen en eindeloos föhnen van je haar. Op zich goed nieuws want dat scheelt 1) tijd, en 2) kramp in je armen.

Wat je volgens Kenneth dan wel moet doen? Eerst je hele haar van wortel tot punt insprayen met een blow-dry lotion. Het geeft hold zonder meteen dat hele gefixeerde van een gel. Dan ga je vervolgens met een nylon borstel (een nylon boar bristle brush zoals-ie 'm zelf omschrijft) door je haar en föhn je het haar glad tegen je hoofd. Terwijl je zachtjes met je vlakke hand er langs gaat om het volume die het van nature heeft d'r uit te krijgen. Even met je vingers door je haar om er wat meer textuur aan te geven en als laatste doe je je haar achter je oren. Want dat is ook trend, even die plukjes wegwerken en je oren tonen. En met deze ont-volumenizering schijn je dus jaren van je voorkomen af te halen. Kijk maar naar Julianne Moore en Gwyneth Paltrow.

Bazaars favoriete conditioners
moroccanoil hydrating conditioner
Moroccanoil Hydrating Conditioner

SHOP NU

de Bijenkorf
ritual of ayurveda condtioner
Ritual of Ayurveda Condtioner
de Bijenkorf
le labo condtioner
Le Labo Conditioner
de Bijenkorf
olaplex no 5 bond maintenance conditioner
Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner
Olaplex

Volg je Harper's Bazaar al op Facebook en Instagram?