Een voller stel lippen is een wens voor velen. Daar kán natuurlijk wat aan gedaan worden, zo bewijst de bonte stoet Hollywoodsterren die de boel enthousiast onder spuiten. Voor mensen zonder sterrenstatus heeft de portemonnee helaas ook wat te wensen. Daarbij. Je lippen laten opspuiten, really?

Maar! De mensen die gezegend zijn met andere dingen dan volle lippen hoeven daar geen seconde langer om te sikkeneuren. Hieronder volgen een paar reuzehandige tips die je lippen keurig voller maken, zonder pijn te lijden.

Let op.

1. Begin met een lippenbalsem

Een goede basis voordat je begint met andere producten. Lippenbalsem zorgt ervoor dat je lippen worden gehydrateerd, vooral in de winter. Een exemplaar met mint erin zorgt dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt. Laat de lippenbalsem 5 minuten intrekken voordat je door gaat met de volgende stap.

2. Verwijder dode huidcellen

Schrale lippen reflecteren minder licht, waardoor ze al snel smaller lijken. Een makkelijke manier om dit te verkomen en de aandacht op je lippen te vestigen is om deze velletjes weg te scrubben met een tandenborstel.

3. Breng een laagje foundation aan

Voordat je enthousiast begint met het stiften van je lippen, kun je een klein beetje foundation aanbrengen. De foundation zorgt ervoor dat de lippenstift langer blijft zitten. Ook kun je met foundation je 'canvas' een beetje vergroten.

4. Kleur buiten de lijntjes

Een veelgebruikte truc van visagisten (en van Kylie Jenner) is om de buitenkant van je liplijn over te trekken met lippotlood en die vervolgens in te kleuren met lippenstift. Voor een natuurlijk effect kun je het beste een potlood gebruiken dat nagenoeg gelijk is aan de kleur van de lippenstift die je gaat gebruiken.

5. Contour!

Ah, daar is-ie dan, de make-uptrend du moment. Om je lippen extra dimensie te geven kun je onder je bronzer wat extra schaduw aanbrengen onder de lijn van je onderlip.

6. Vermijd donkere lippenstift

Donkere lippenstift doet je lippen naar het schijnt kleiner lijken - probeer het maar 'ns. Lichtere tinten doen de mond juist groter lijken.