Mieke: 'Ik heb zoveel mooie zijden jurkjes en tops die ik niet meer aankan vanwege transpiratievlekken. Zou botox in mijn oksels kunnen helpen? En hoe werkt dat dan precies, ga ik niet op andere delen van lichaam juist meer transpireren?

Marguerite: 'Niet alleen tijdens de zomer, maar ook rond de feestdagen kunnen natte plekken onder de armen een heikel puntje blijken. Zo erg zelfs dat je niet kiest om dat mooie zijden jurkje te dragen of je jasje maar aanhoudt. Ik merk de mensen die bij mij in de kliniek komen dat vochtige oksels een belemmerend effect hebben. Een gezellig kerstdiner kan voor sommigen zomaar omslaan in een reden tot spanning, met vaak een sterkere transpiratie tot gevolg.

Op een simpele en effectieve manier valt hier iets aan te doen. Met hulp van wat prikjes botox onder de armen, hoef je je gedurende 4 tot 6 maanden geen zorgen meer te maken over vlekken. En het vocht verlies je op een natuurlijke manier via de rest van je huid. En nee, je gaat niet op andere plekken meer transpireren, daar is je huidoppervlak te groot voor.

Het kan je dus helpen je prettiger te voelen in allerlei sociale situaties, maar een bijkomend voordeel is dat je mooie kledingstukken langer mooi blijven en minder vaak naar de stomerij hoeven.'


Wil je weten hoe het nou zit met de huid en (anti)veroudering? Met fillers, vitamine A crèmes, spuiten of toch smeren? Elke maand beantwoordt cosmetisch arts Marguerite van Randwijck van DOCTORS AT SOAP een prangende vraag op cosmetisch gebied. Heb je er een? Mail die dan naar beauty@hearst.nl.