Trouw bovenaan de lijst van things die je nog to do hebt, zo tussen het vuilnis buitenzetten, de strijk doen en je rekeningen betalen, staat: make-upkwasten poetsen. En een beetje uitstel kan op zich wel, toch, met zoiets als make-upkwasten?

Maar niet heus. De make-upkwast is (in potentie) een bron van bacteriën, die je huid vol oneffenheden kan achterlaten. Sterker nog: het kan dusdanige infecties veroorzaken dat medicatie nodig is, zoals dit model twee weken geleden maar even aantoonde:

instagramView full post on Instagram

Om de week een schoonmaakbeurt is dan ook het advies. Zeker voor visagisten, die toch dagelijks meerdere mensen onder de kwast hebben, zou dit moeten gelden.

Om een en ander wat makkelijker te maken (onder het mom: leuker kunnen we het niet maken, wel... precies), hebben we een rondje internet gedaan, op zoek naar de handigste tutorial als het gaat om hoe nou zo efficiënt mogelijk je make-upkwasten te poetsen.

En wie zoekt, zal vinden: beautyblogger Desi Perkins voorziet ons van een simpel stappenplan waarmee zelfs de verpietertste kwast in een handomdraai nieuw leven krijgt.

Kom maar door: