Wil je wimpers met een laagje kleur zonder er als een vijftienjarige uit te zien? Dan zijn dit een paar tips om in je achterhoofd te houden:

1. Laat het draaien om details

Je hoeft niet je hele wimperhaar van wortel tot punt met een laag kleur te bedekken. Alleen de puntjes groen, blauw of paars maken geeft een mooie maar subtiele zweem kleur. Het mooiste is om eerst gewone zwarte mascara over de gehele wimper aan te brengen en daarna de puntjes van wat kleur te voorzien.

2. Ook subtiel is mooi

Alleen de allerbuitenste wimperhaartjes aan de buitenkant van je oog, zowel boven als onder.

3. Kies voor meer klassieke tinten 

Zoals nachtblauw, donkergroen, bordeaux en aubergine.

4. Denk aan de kleur van je ogen

Laat een gekleurde mascara helemaal goed voor je werken door 'm uit te kiezen op de kleur van je ogen. Uitzonderingen daargelaten en experimenteren staat uiteraard – gelukkig – vrij, maar dit doet het 'm vaak wel: bruine ogen met (donker)blauwe mascara, blauwe ogen met een vleug bordeaux, bij groene ogen past paars mooi en grijze ogen doen het goed met een groene zweem.

5. Maak een felgekleurde wimperstatement 

En kies voor opvallend rood zoals bij de show van Armani. Breng het alleen aan op je bovenste wimpers, combineer het met een zilvergrijze oogschaduw (of elke andere ijzig koele kleur), zorg verder voor een perfecte huid en hou je lippen neutraal.

Durf met rood, zoals deze Armani Mascara Eccentrico Rouge Iron.

Sword, Carmine, Blade, Dagger, Office supplies, Coquelicot, Steel, pinterest

Ook fijne gekleurde mascara's:

Clinique Chuby Lash Porty Plum

Purple, Violet, Magenta, Pink, Tints and shades, Colorfulness, Lavender, Maroon, Material property, Cosmetics, pinterest

Chanel Dimensions Cobalt 

Givenchy Phenomeneys Heroic Green

Clarins Supra Volume Intense Brown