Vind jij het ook maar onbegonnen werk om kaf van koren te scheiden als het gaat om De Beste Beautyproducten? Wil je gewoon eerlijk, goed en ontnuchterend advies en weten wat nou echt de beste beautyproducten du moment zijn? Dan hebben we iets leuks. Bazaar heeft namelijk een clubje opgericht, Bazaars Beautypanel, dat het allemaal voor je uitzoekt. Onder kritische leiding van Bazaars beauty director Maroesja en met hulp van Bazaar-lezeressen.

In navolging op Estée Lauder durfde Philips de uitdaging aan en mocht het met zijn Philips Lumea Prestige de bres op. Maroesja en Bazaar-collega's Maaike en Anouk hebben het Philips-ontharingsapparaat drie maanden gebruikt, getest, en geprobeerd. Hun bevindingen vind je hieronder.

Maar, voor we losbarsten over het wel en wee:

Wat ís die Lumea Prestige nou helemaal, en: wat zijn de spelregels?

De Lumea Prestige is een IPL-apparaat waarmee je de teruggroei van je lichaamshaar vertraagt nadat je je hebt onthaart. IPL staat voor Intens Pulsed Light, dit zijn gerichte en zachte lichtpulsen die ervoor zorgen dat het haarzakje in de ruststand gaat, met als gevolg dat het haar op natuurlijke wijze uitvalt en zo nieuwe haargroei voorkomt.

De eerste vier behandelingen doe je om de twee weken, daarna hou je het ongeveer om de maand bij. Op den duur heb je dus altijd een gladde huid en hoef je niet meer te waxen, scheren of epileren. Je kunt al je lichaamsdelen ermee behandelen, dus ook je gezicht, mocht je daar van ongewenste haargroei af willen.

De Lumea is niet geschikt voor mensen met een hele donkere huidskleur of voor diegenen met heel licht, rood of wit/grijs haar. Het beste werkt-ie bij een lichte huid met donker haar.

En dan nu:

Maaike Beekers, adjunct-hoofdredacteur

'Een apparaat om de teruggroei van haartjes op je lijf te vertragen: kon weleens van pas komen in de zomer. Dus ik aan de slag met de Philips Lumea. Langzaam schoof ik centimeter voor centimeter met de Lumea over mijn benen, die opeens langer leken dan gewoonlijk: dit was best een klusje. Maar iets rustgevends had het ook: flits, flits, de wetenschap dat ik straks met gladde stelten rond paradeerde hielp mee. Pijnlijk was het niet, hoogstens dacht ik soms een minischokje te voelen. Nu ik toch bezig was, stoomde ik meteen door naar de bikinilijn. Het lastigste van de Lumea is dat je geduld moet hebben, en discipline. Maar na een aantal behandelingen worden die deugden beloond: de haartjes hebben zich duidelijk laten ontmoedigen. Ik flits nog even door.'

Anouk Facee Schaeffer, brand executive

'Ik heb wel eens een IPL-behandeling gehad in een salon, dat was een slechte ervaring. Hierdoor was ik wat huiverig om te beginnen met de Philips Lumea IPL. Maar na de eerste keer was ik al enthousiast: het handzame apparaat is makkelijk te gebruiken en pijnloos. Ik besloot mijn oksels en onderbenen te behandelen, in de eerste twee maanden doe je dit iedere twee weken. Maar bij gebrek aan geduld en een drukke zomer ben ik alleen doorgegaan met mijn oksels. over het resultaat ben ik zeer te spreken, want op een paar plekjes zie ik slechts donshaartjes terugkomen. In de wintermaanden pak ik het flitsen van mijn benen zeker weer op. Dan ben ik volgende zomer van alles af!'

Maroesja De ruyter, beauty director

'Ik besloot me te focussen op m'n onderbenen. Het apparaat lag makkelijk in de hand en de gebruiksaanwijzing was duidelijk. Na zo'n zes weken merkte ik al effect: stoppel- en haarvrij en dus mooi glad. Het enige waar ik me in het begin op verkeek, was de tijd die het kostte. Maar als ik hier rekening mee hou en me met een half oog op Netflix kan richten, is het klusje zo gepiept. Conclusie? Tevreden! Dus ik flits door. Misschien waag ik me in de winter wel aan m'n bikinilijn, dan is die ook weer klaar voor zomer 2017.'

Hier vind je meer informatie over de Philips Lumea Prestige.

Wil jij een keer aan Bazaars Beautypanel deelnemen? Hou de website in de gaten!