Altijd al een stel wenkbrauwen willen hebben à la Lily Collins? Dan is het alleen een kwestie van de juiste trucjes kennen. Met deze 6 simpele stappen is het klusje zo geklaard en heb jij in no-time een stel puntgave wenkbrauwen. 

1. Heb geduld

Wellicht een open deur, maar voordat die wenkbrauwen net zo zacht en donzig zijn als die van Collins, ben je maanden verder. Weet dus waar je aan begint. Het geeft je wel mooi de tijd om na te denken over welke vorm en kleur het beste bij je gezicht passen. 

2. Smeer ze in met verzorgende crème

Juist, ook die wenkbrauwen blieven verzorging. Betekent niet alleen dat jij ze af en toe in moet smeren met een verzorgende crème ,maar je kunt ze beter ook uit de buurt houden van foundation en oogschaduw. Zorg dat je ze iedere avond reinigt met een tonic. 

3. Kammen

Een borstelbeurt is belangrijk om te zien waar je wenkbrauwen wat extra opvulling nodig hebben. Kam de haartjes van de eerste helft van je wenkbrauw naar boven en de andere helft opzij. Vervolgens kun je aan de slag met een wenkbrauwpotlood.

4. Inkleuren

Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om zelf in de weer te gaan met een potlood, maar je kunt die wenkbrauwen ook een permanente kleur geven bij de kapper of wenkbrauwspecialist. Blijft zo'n zes weken zitten en het ziet er vaak een stuk natuurlijker uit. 

5. Niet plukken maar trimmen 

Wie eenmaal aan plukken begint weet: er is geen stoppen aan. Verstandig dus om te kiezen voor een trimbeurt. Borstel de haartjes naar boven en knip met een kleine schaar de lange haartjes af tot de rand van je wenkbrauw. 

6. Toch epileren? Laat het over aan de professional

Deze weet namelijk precies hoe jouw wenkbrauwvorm behouden blijft en ook welke haartjes er juist niet uitgetrokken moeten worden. De grijze bijvoorbeeld, die groeien namelijk nóóit meer terug. Maskeer ze met een laagje gekleurde wenkbrauwgel of een wenkbrauwpotlood.