De herfst is nu echt begonnen en dat merken we aan de regenachtige dagen. Als je binnen zit kan de regen best gezellig zijn, maar vaak moet je dat grauwe weer toch echt trotseren, en dat gaat gepaard met pluizig haar. Zo tem je die pluizenbol.

Zo tem je pluizig haar op een regenachtige dag

Kies de juiste shampoo

De juiste shampoo is het halve werk. Lees het etiket goed en kies een shampoo die sulfaatvrij is en hoog in glycerine zit. Hoe hoger een ingrediënt op de lijst, hoe geconcentreerder het is. Glycerine dringt door tot de haarschacht en hydrateert vervolgens van binnenuit. Daarnaast legt het een beschermend laagje over je haar, zodat het minder snel breekt.

Wees wijs met conditioner

Een ding is zeker: gebruik altijd je conditioner. Ook deze zorgt er namelijk voor dat je haar goed gehydrateerd blijft. Gebeurt dat niet, dan openen de haarschubben zich op zoek naar vocht, met pluizig haar als gevolg. Gebruik je conditioner twee keer per week zónder shampoo. Als je je haar te vaak wast, ontdoe je het van de natuurlijke oliën en dus van die natuurlijke glans. Wil je je haar wel natmaken, maar niet wassen? Doe er dan alleen een conditioner in, en alleen vanaf halverwege het haar.

Pas op met föhnen

Op zich logisch: met het föhnen verwarm je je haar, waardoor het kan beschadigen, omdat hitte het vocht uit je haar trekt. Laat het tot 90% opdrogen, desnoods in een knot gedraaid, mocht je ook nog nonchalante krullen ambiëren, en föhn de laatste 10% droog.

Heeft jouw haar toch iets meer hulp nodig? Dan zijn er genoeg gels, sprays en serums die jouw coupe een extra handje kunnen helpen.

haar serum
de Bijenkorf

SHOP NU

haar serum
de Bijenkorf

SHOP NU

haar serum
de Bijenkorf

SHOP NU

haar serum
de Bijenkorf

SHOP NU

haar serum
de Bijenkorf

SHOP NU

Meer kunst- en interieur-inspiratie voor de herfst? Harper's Bazaars nieuwste issue, in het teken van creatievelingen in de mode-, kunst en interieurwereld, ligt nu in de (online) winkels! Bestel ‘m nu inclusief gratis artprint van kunstenaar Kat Klerks voor maar €6,99 of kies voor 12x Harper's Bazaar + schitterende oorbellen van ANNI LU voor €89,99 (i.p.v.€298,88) om geen editie meer te missen.

Pre-Fall Picks

Bazaars Pre-Fall Picks 31 aug
blazer sandro pre fall bijenkorf groen