Toch nog even snoozen, iets in je lens nét wanneer je mascara erop zit, te veel kleding en geen keuze kunnen maken: de tijdscrisis is iedere ochtend real. De tijd is kort, de to-do lijst lang. En dus wil je handige foefjes om die ochtend zo relaxed mogelijk te maken. Hebben wij voor je, op make-upgebied: 

1. Organiseer en prepareer

Voor alle laatkomers onder ons: je kunt er niks aan doen, aldus de wetenschap. Het enige wat je nog een beetje kan helpen om op tijd te komen is om die make-up kwasten, foundation en lippenstift de avond van tevoren alvast klaar te zetten. Niets zo frustrerend als het zoeken van de juiste lippenstift, terwijl je trein over tien minuten vertrekt. 

2. Gebruik een ID-kaart om mascara aan te brengen

Loop jij steevast te knoeien met je mascara? Raar maar waar: gebruik dan eens een oude ID-kaart of pinpas om hem aan te brengen. Hou het plastic pasje vlak boven en onder je wimpers, en je knoeit op je pasje, en niet op je huid. Wel zorgen dat het pasje schoon is, een ontsteking ligt zo op de loer.

3. Gebruik highlighter ook op de ogen

Je verslapen gaat vaak gepaard met te weinig nachtrust. Precies de reden waarom jouw ogen in de ochtend wel een oppepper kunnen gebruiken. Breng een puntje highlighter aan in de ooghoek voor een frisse en wakkere blik en vergeet ook niet om even de cupidoboog en jukbeenderen mee te pakken. 

4. Gekrulde wimpers en eyeliner in één

Waar jij steevast loopt te klungelen met wat make-up remover en een wattenstaafje, lijkt een eyeliner bij de ander zo gezet. Hoe ze het doen? Met een wimperkruller en een eyeliner. Breng de liner aan op de rand van de wimperkruller en zet deze vervolgens tegen je wimperrand. Et voilà: perfect gekrulde wimpers én een rechte lijn. 

5. Gebruik een tissue onder het ooglid om oogschaduw aan te brengen

Wie in alle haast toch nog wat oogschaduw aan wil brengen kan het beste even een tissue of wattenschijfje onder het ooglid houden, scheelt weer donkere make-up vlekken onder je ogen. Wordt het toch nog een ravage? Druk er dan even wat plakband tegenaan om de overtollige oogschaduw te verwijderen. 

6. Gebruik je droogshampoo de nacht van tevoren

Doordat je 's nachts ligt te woelen kan de droogshampoo perfect zijn werk doen en heb jij in één klap een stralende coupe. 

7. Snelle krullen

Ga jij niet de deur uit zonder glanzende, golvende lokken? Probeer dan eens het haar in te vlechten in plaats van te stijlen met een stijltang. Wanneer je de afgekoelde vlecht vervolgens losmaakt, heb jij plotsklaps een volle bos krullen. 

8. Houd die pony of lok in bedwang

Heb je een pony of lok die 's ochtend niet meer te temmen is? Draai deze dan rond je vinger - of vlecht hem in - en en zet vast met een schuifspeldje. Hoef jij je daar in ieder geval niet meer druk over te maken.