Gediplomeerde weermannen hebben het onlangs bevestigd: de zomer van 2016 is officieel als slecht gekwalificeerd. Daarom geeft Bazaar je tips om een regenachtige dag toch nog knap door te komen. En mocht je last-minute naar een warmer en droger oord vluchten, dan helpen ze je om er de eerste dagen tip-top bij te liggen.

Laat jezelf schandalig verwennen in een cityspa

Dishware, Plate, Serveware, Tableware, Baby & toddler clothing, Wrist, Recipe, Dish, Platter, Porcelain, pinterest
Getty Images

Kies bij voorkeur een spa van een luxe hotel. Want 1) een dagje op vijfsterrenniveau doorbrengen compenseert eigenlijk voor alles (voor herfstige dagen, voor werken als het hele kantoor vrij is). En 2) na de behandeling kun je meteen door naar de hotelbar voor een cocktail. Een behandeling die in het water plaatsvindt maar een stuk relaxter aanvoelt dan een doorsnee regenbui is de Watsu-treatment. Bij de Akasha-spa van Het Conservatorium Hotel bieden ze die als een van de weinige adressen in Nederland aan. Het is een shiatsu-massage die in een privézwembad wordt gegeven. De massage-therapeut werkt net zoals ie op de mat zou doen met je energiebanen door middel van stretches en drukpunten. Resultaat: compleet 'zen'. 

Geef je wenkbrauwen een vip-treatment

Brown, Skin, Eyelash, Eyebrow, Iris, Amber, Eye shadow, Organ, Beauty, Black, pinterest
Getty Images

Misschien had je het nooit achter ze gezocht, maar  in je wenkbrauwen zit je jeugdige jij. Hoe jonger je bent, hoe rechter de wenkbrauw van vorm is. Vooral in die vorm schijnt het geheim te zitten van een jonge uitstraling. Bovendien zijn ze voller en neemt die volheid af met de jaren, vooral aan de uiteinden van de wenkbrauw. Laat ze daarom shapen en kleuren. Dat laatste is ook handig om op je vakantieadres geen omkijken meer naar die strookjes haar boven je ogen te hebben. Inge van der Plas maakt custom-made brows en daarvoor kun je inmiddels bij 15 salons terecht. 

Geef jezelf een Victoria Secret Angel-waardige spray-tan 

Abdomen, Trunk, Thigh, Navel, Feather, Fashion, Samba, Muscle, Chest, Fashion model, pinterest
Getty Images

Van top tot teen een mooie bruine gloed is een opsteker voor je humeur, op die momenten dat je in de spiegel kijkt, dan. En op momenten dat je wel ten volle je zomergarderobe kunt uitbuiten. Een professionele sprayer zal altijd minder aanbrengen op delen van je huid die al donkerder zijn, om zo een mooie egale gloed te krijgen. Ook kan de geoefende sprayer je lichaam contouren. Mogen je borsten wel wat pronter? Dan zal-ie er vooral omheen sprayen en de huid iets lichter laten aan de bovenkant van de borst: dit geeft optisch een liftend effect. Mag je derrière juist wat meer gelift, dan werkt een hartvormige-spray techniek heel goed. Tip om zo lang mogelijk plezier van je tanning-sessie te houden: hydrateer je huid, zowel van binnen als buiten. Soap Treatment Stores bieden in al hun vestigingen spraytans aan. 

PS: Volgende week wordt het zomer, maar echt!