Rode lippen zijn (bijna) altijd een goed idee. Jij weet het, Amal Clooney weet het. Om ze zo mooi als Amal te krijgen, hebben we een paar connaisseurs om raad gevraagd.

Stap 1: voorbereiden

Wie egale lippen wil, moet zorgen voor een gladde ondergrond. Ga dus aan de slag met een lipscrub of een oude tandenborstel om dode huidcellen te verwijderen. Breng vervolgens een kleine hoeveelheid verzorgende lippenbalsem aan.

Stap 2: welke teint?

'De natuurlijke kleur van je lippen en de huidskleur bepalen welke tinten jou het beste staan,' zegt make-up artist Bobbi Brown. 'Je weet dat je de goede kleur te pakken hebt wanneer deze je ogen sprekender maakt en je gezicht een mini-facelift geeft.'

Net zo'n warme huidskleur als Amal Clooney? Kies dan voor kleurtje baksteen of een warme tint rood. Wanneer je nog een tintje donkerder bent staan diepere kleuren rood of een bessentint het mooist. Een lichtere huidskleur is gebaat bij helder rood. 'Maar het belangrijkste is dat jij je comfortabel voelt met de gekozen kleur,' adviseert Brown.

Stap 3: hoe draag je een felle kleur?

Gewoon opsmeren zul je denken maar volgens make-up artist Andrew Gallimore komt er meer bij kijken. 'Wanneer je kiest voor fel rood is het belangrijk om de rest van het gezicht simpel te houden, enkel een beetje mascara. Dat houdt het gezicht fris.'

Stap 4: hoe draag je nude?

Vaak laat een nude-ish kleur het gezicht bleker overkomen. Kies in dat geval voor een kleur die één tint donkerder is dan je eigen huidskleur en draag hem mat of met een beetje glans.

Stap 5: hoe zorg je ervoor dat die rode lippen de avond halen?

'Lip liner is de truc,' aldus cosmeticaexpert Poppy King. 'Kleur de hele lip in met een potlood waar veel pigment in zit en breng vervolgens lippenstift aan, zet na afloop nog even een lijn om de randjes, et voilà de hele dag rode lippen.'

Stap 6: punt op de i

Wie even wat meer volume wil, kan afkijken bij make-up artist Val Garland. Voor de Julien MacDonald spring/summer 2014 show zette zij de cupido boog extra dik aan met wat lip gloss om meer volume te creëren – subtiel maar effectief.

Rode-lippenstift
Guerlain Lippenstift

SHOP HIER

ICI PARIS XL
Rode-lippenstift
Yves Saint Laurent Lippenstift
ICI PARIS XL
Rode-lippenstift
Chanel Lippenstift
ICI PARIS XL

Van: Harper's Bazaar UK