'Mocht je van haarkleur willen veranderen, hou er dan rekening mee dat je ook een nieuwe tint lippenstift en blush aanschaft,' waarschuwt visagist van de sterren Nick Barose. 'Elke haarkleur vraagt om een specifiek make-upkleurenpalet. Vooral roodharigen zouden hier acht op moeten slaan, de verkeerde make-up can wash you out completely.' Barose adviseert.

Roodharigen varen wel bij goudkleurige bronzers, vrij van baksteen- of kopertinten (Lancôme Belle De Teint in 04 is een goede optie). Zo warm je je teint op zonder dat die concurreert met je haar. Verder: koraalkleurige lippen en oranje-ish blush. 'Blushes met een roze ondertoon werken niet lekker met rood haar, een zweem oranje geeft je gezicht juist een boost. Je kunt voor een felle variant kiezen, maar blend it down.' Opteer voor eenkastanjebruin (auburn) wenkbrauwpotlood, om de harmonie met je haar te bewaken, een chocoladebruine mascara, want less jarring, en een bronzen oogschaduw als die van Sisley Paris Phyto-Eye Twist in Topaze.

Als je je haren van licht naar donker verft, denk dan aan fruitige, meloenachtige kleuren. Een perzikkleurige bronzer doet wonderen voor je gezicht, evenals iets-helder-dan-pastel tinten voor lippenstift en blush (Nars 'Orgasm' is een aanrader). Gebruik een streep zwarte eyeliner om je make-up met je donkere lokken te binden.

Ben je van zins je haar van donker naar licht te verven, 'dan wil je je wenkbrauwen en ogen meer laten spreken, maar doe het met beleid en ga niet té donker,' tipt Barose. 'Bij voorkeur investeer je in taupe, mauve en grijs.' Vermijden: anything peachy of oranje voor de wangen en lippen. Omarmen: zachte roze kleuren voor je blush en een bessenkleur voor op de lippen.