Met de vakantie in het vooruitzicht, vragen we ons af: hoe gaan we er voor zorgen dat we over een paar weken op ons appetijtelijks aan de rand van dat zwembad liggen? Dat doen we immers het liefst zonder make-up (dat zou nogal in de weg zitten bij een onverwachte duik in het diepe), maar mèt een beetje waardigheid.

Gelukkig is hulp nabij. Knappe koppen hebben weten te bedenken dat een vrolijk permanentje het ook best eens goed zou kunnen doen op de wimpers. En ze hadden gelijk. Betekent niet alleen dat we ongeveer acht weken lang geen mascara hoeven aan te raken, maar ook dat die vervloekte wimperkruller eindelijk bij het grofvuil kan.

instagramView full post on Instagram

Hoe zo'n wimperlift dan precies in z'n werking gaat? Als volgt: tijdens een behandeling van ongeveer 35 minuten wordt er eerst een plastic schild op je gezicht gelegd, waar de wimpers tegenaan worden gekamd. Vervolgens wordt een speciaal elixir op de wimpers aangebracht dat, op basis van hoe sterk de wimpers zijn, 6 tot 12 minuten moet intrekken. Het hele proces wordt afgemaakt met een speciale topcoat, wat te vergelijken valt met een soort superconditioner, om zo de permanent goed in de wimperstructuur te sluiten.

De resultaten zijn duizelingwekkend mooi. Niet alleen staan de wimpers ferm omhoog, ze lijken plots ook een stuk voller en dikker. Je zou bijna denken dat je je wimpers pas voor de eerste keer écht goed ziet. Wel moet je flink in de portemonnee graven voor dit geintje: een wimperlift kost rond de 175 euro per keer. En je moet ook de ballen hebben om vreemden met chemicaliën in de buurt van je ogen te laten komen.

En, misschien wel het grootste nadeel: na ongeveer acht weken zijn je wimpers terug bij af, en het kan best dat je 'gewone' oogopslag dan enorm tegenvalt. Misschien die wimperkruller toch nog maar in je badkamerkastje bewaren?

van: Marie Claire US