Stel make-up artist Amanda Rijff de vraag hoe je het beste je ogen groter kunt doen laten lijken/je highlighter moet gebruiken/je wenkbrauwen bij moet tekenen/je lipliner moet gebruiken/of welke make-upvraag dan ook en ze komt met een antwoord dat nog sterker onderbouwd is dan menig proefballon in de Tweede Kamer. Amanda Rijff kun je met recht een make-up-ARTIST noemen. Haar signatuur: de zogeheten flawless face, al lang voordat Kim Kardashian 'm groot maakte. 

Verder werkte ze samen met H&M, heeft ze haar eigen fashion-, beauty- en lifestyleplatform en maakte ze deze week een modesamenwerking bekend: ze ontwierp sneakers voor Est1842 (met als motto If you're going to kick ass you need kick-ass shoes, alleen dat al!). Tel daarbij op dat ze ons maandelijks van de meest handige tips gaat voorzien en je snapt: ze is onze Woman of the Week.

Bezig bijtje dus, met al bovenstaande dingen. Maar: 'Het voelt nooit als werken, meer als het uitdragen van de dingen waar ik sterk in geloof. Het is een bepaalde toewijding waarbij ik soms net een tandje harder loop, of een kilometertje meer moet maken.'No problemo, maar daarbij ontdekt ze wel dat wat zoveel vrouwen met drukke bezigheden merken: dat nee zeggen nog wel wat vaker mag gebeuren. Alhoewel: 'Het begint aardig te lukken.' 

Naast haar flawless face signature kijkt ze bij haar klanten vooral naar iets waar ze voor langere tijd wat aan hebben. Dus niet de kersenrode lipstick omdat-ie nu eenmaal in is, of het shapen omdat dat nu helemaal je van het is, met dank aan Kim K. Nee, luisteren naar wat de mensen - de klanten dus - willen. Of, zoals ze het zelf zo mooi zegt: 'Niet horen om antwoord te geven, maar luisteren om te begrijpen wat iemand zegt.' Om dan vervolgens de vertaalslag van iemands wensen te maken. 'Ik geef de tools mee zodat je zelf op dagelijkse basis aan de slag kunt. Dit geeft net dat beetje zelfvertrouwen. 

Haar werkwijze komt voort uit het beste carrière-advies dat ze ooit kreeg: 'Je moet niet dat doen wat je denkt dat anderen van je verwachten.' Oftewel: 'Door dicht bij jezelf te blijven, leer jezelf bijzonder goed kennen. Als je baan je meer energie kost dan het geeft is het tijd om verder te kijken. Het leven is te kort om te blijven hangen. Stilstand is achteruitgang, en kost vooral energie die je misschien in je verdere ontwikkeling had kunnen stoppen.'

Helder. Tot slot een must know tip, want dat is waar we Amanda Rijff iedere maand voor hebben aangetrokken. Zij gaat ons dat vertellen wat we nog niet wisten, maar wel moeten weten. Om te beginnen:  

'Mascara op de bovenste én onderste wimpers maakt de ogen kleiner en trekt de aandacht naar je wimpers en niet naar de ogen. Je vergroot het effect door het accent op de bovenste wimpers te houden.'

Kijk, dat zijn we dan inmiddels al wijzer!

De Fabelish Beauty sneaker is vanaf 10 juni exclusief verkrijgbaar bij geselecteerde winkeliers en in de webshop van est1842.