Over één ding zijn we het allemaal eens: gemak moet de mensch dienen. En zéker de vrouw die haar make-up in de loop van de dag even wil bijwerken. En dan wil je zeer zeker niet met een enorme beautycase in je toch al overvolle tas lopen zeulen.

Eén van de nieuwste beauty-items in de categorie 'handig-on-the-go' vind ik Clinique's Chubby In The Nude Foundation Stick.  Een hele mond vol voor een lekker compact product. 

Want werkelijk, je zet een paar strepen op voorhoofd, wangen, neus en daar waar je huid nog wat meer verfraaiing blieft en smeert dat vervolgens uit. Kind kan de was doen. Wat deze foundation zo taswaardig maakt is het lichte gewicht, want het is geen flacon maar een wat groot uitgevallen potlood. Plus: geen gevlek of onhandig gedoe als je jezelf een snelle touch-up wilt geven. 

De crème-achtige substantie smeert soepeltjes uit en dat is te danken aan vetzuren van de kokosnoot. De stick is er in 5 kleuren, wel wat aan de weinige kant en daarmee schaar ik 'm meer richting de afdeling BB Creams/getinte moisturizers. 

Verder alleen maar chapeau voor dit praktische potlood.

Clinique Chubby In The Nude Foundation Stick, € 30.