Wist je vast nog niet, maar er zijn dus sieraden gemaakt van levende planten. Dat is op zich al een berichtje waard, vonden wij, maar je kunt nu ook (je eigen) moederwelk om je nek hangen. 

De Amerikaanse Ann Marie Sharoupim (28) heeft namelijk een sieradenlijn opgezet met items die, juist, gemaakt zijn van moedermelk. De moedermelk van haar eigen klanten, that is

'Ze willen iets van dat intieme moment met hun kinderen behouden', zo legt Sharoupim aan New York Times uit.  Ze vraagt haar klanten zo'n 5 mililiter melk mee te nemen. Via een gepatenteerd proces - ze is ook apotheker van beroep - zet ze dat om in een soort hars, waar ze weer sieraden van maakt met een parelachtige glans. De prijzen van de armbanden, kettingen en oorbellen liggen vanaf 40 euro.  

De kunstenares, die de vraag naar haar producten dit jaar aanzienlijk ziet stijgen, heeft maanden gezocht naar een proces dat van de melk een materiaal maakte dat ook daadwerkelijk houdbaar bleef. Ze ziet de sieraden als een symbool van liefde, een herinnering aan dat intieme moment dat moeder en kind hebben tijdens het voeden.