Wanneer je na een korte nacht ietwat chagrijnig uit bed stapt en jezelf naar de douche sleept, werp je een korte blik in de spiegel. Je humeur wordt er niet bepaald beter op als je wéér een nieuwe rimpel ontdekt bij je mond of ooghoek. Jahaa, rimpels horen bij het ouder worden, maken een mens mooi, ladieda, maar op zich mag het ook wel wat minder.

Hoe dus die slaaprimpels aan te pakken?

Allereerst even kort een definitie: slaaprimpels zijn kleine lijntjes die zich in de huid vormen wanneer het gezicht nacht na nacht tegen het kussen geperst wordt. Door de druk van het hoofd tegen het kussen wordt er aan de huid getrokken en geduwd, waardoor deze langzaam uitrekt. De slaaprimpels die daardoor ontstaan, verdwijnen vaak binnen een paar uur op de jongere huid, maar worden door herhaaldelijke druk vaak permanent.

Het goede nieuws is dat deze rimpels gemakkelijk voorkomen kunnen worden. Zo blijkt uit diverse studies dat slapen op de rug de slaaprimpels tegengaat en ook wonderen doet voor een betere lichaamshouding en het ontwikkelen van een sterke huid. De rimpels die zich al gevormd hebben, pak je aan met een rimpelcrème, maar belangrijker is om 's nachts de druk op je gezicht te verminderen.

Nu weten we allemaal dat het lastig is om in één nacht je slaapgewoontes te veranderen, dus je kunt ook kiezen voor een anti-rimpel kussen (ja die bestaan echt). Het kussen belooft zachter aan te voelen wat de druk op de kaaklijn, jukbeenderen en ogen zou moeten verminderen. Zo kun jij dus weer met minder slaaprimpels en een gerust hart je bed induiken.