Het is geen geheim dat dunne lippen een teken zijn van ouderdom. 'Wanneer we ouder worden vervaagt onze liplijn en verliezen we volume,' zegt make-up artist Troy Surratt.

Het goede nieuws: Je kunt de illusie van een vollere mond gemakkelijk zelf creëren met deze simpele tips.

Begin met scrubben. Als je lippen droog, korrelig en niet gehydrateerd zijn, 'reflecteren ze minder licht', vertelt make-up artist Napoleon Perdis, die adviseert om voorzichtig één keer per week de lippen te scrubben. Veeg daarna met een zachte tandenborstel of een reinigende borstel over je lippen om eventuele dode huidcellen weg te schrapen.

Ook effectief is het gebruik van een nat washandje in de douche. 'Het creëert een perfect blank canvas, waar je gemakkelijk producten op kunt aanbrengen,' zegt Surratt. De volgende stap is lipliner. Zoek een kleur die zo dicht mogelijk bij je natuurlijke lipkleur komt en 'gebruik hem om een iets vollere lip te creëren', adviseert Surratt.

Probeer hierbij eens deze techniek: Plaats je lippen zo dicht mogelijk voor de spiegel, zodat je gemakkelijk de buitenrand van de lippen en de hoekjes kunt omlijnen. 'Wees voorzichtig dat je niet teveel aanbrengt', waarschuwt Perdis. 'Je lippen moeten uiteraard wel kloppen in verhouding tot de rest van je gezicht.'

Zodra de lipliner op zijn plaatst zit, dep dan zachtjes met een highlighter in champagnekleur - een kleur die iedere lip en iedere huidskleur flatteert - op de cupidoboog. Breng vervolgens een vochtinbrengende balsem of lipprimer aan die de huid goed hydrateert.

Wanneer je er eventueel nog een laag lippenstift aan toe wil voegen, maak dan dat je uit de buurt blijft van matte texturen en extreem donkere kleuren, die kunnen namelijk de lippen smaller doen lijken', zo weet Perdis. Kies in plaats daarvan voor lipsticks met een creamy textuur in neutrale kleuren en voeg daar vervolgens wat gloss aan toe meer dimensie te creëren. Felle kleuren werken ook goed; zorg er alleen voor dat je kiest voor een lipstick met een glanzende finish.

Een stralend mondje is gegarandeerd.