Wanneer je lokken wel wat pit en volume kunnen gebruiken, maar de strijd met de krultang er één is die je al lang geleden hebt opgegeven: niet getreurd! Met deze 6 simpele stappen verover jij de macht over je krultang en futloze lokken binnen no time weer terug.

1. Je kies de verkeerde tang

Denk eraan: size matters. Dat geldt voor hakken en diamanten, maar ook zeker voor krultangen. Wanneer je nu dus eens echt die golvende lokken wilt, in plaats van die Annie-krulletjes, kies je voor een grotere tang en blijf je ver uit de buurt van de dunne variant. Smalle krulijzers zijn perfect voor kleine, strakke krullen, maar geven je nooit dat gewenste beach waves-effect.

2. Je besteed geen aandacht aan de hittestand van je krultang

Juist, die warmteregelaar zit daar niet zonder reden. Let dus goed op de stand, je wilt immers je lokken niet met één krulbeurt de vernieling in helpen. Vooral wanneer je je haren verft, is het verstandig goed op te letten. Deze video laat maar eens zien dat hitte binnen enkele seconden kleur uit je haar kan doen verdwijnen. Aan de andere kant is een zekere mate van hitte natuurlijk nodig om de krul de juiste vorm te geven. Uit onderzoek blijkt dat een hitte van 185 graden Celsius geschikt is om een mooie krul te creëren, maar tegelijkertijd het haar niet uitdroogt.

Text, Line, Font, Beige, Parallel, Circle, Peach, Coquelicot, Measuring instrument, Thermometer, pinterest

3. Je houd de krultang verkeerd vast

Net zoals de grootte van de tang, maakt ook de manier waarop je 'm vasthoudt een enorm verschil. Heb je liever strakke, kleine krullen? Houd de tang dan horizontaal. Toch graag losse golven à la Victoria's Secret-modellen? Dan wikkel je je lokken het beste verticaal om de tang heen.

4. Je klemt het onderste gedeelte van je haar vast in de klep van de krultang

En laat dat nou net het tegenovergestelde zijn van wat je moet doen. Niet alleen zorgt het voor rare deuken in je haar, het stelt je haarpunten het langst bloot aan hitte, terwijl deze vaak toch al zo droog zijn. Voor gladde, golvende lokken klem je het midden van de lok vast in de klep van de krultang. Vervolgens wikkel je de rest van de lok om de tang en open je na een aantal seconden voorzichtig de tang. Klinkt onduidelijk? Onderstaand filmpje legt het je haarfijn uit.

youtubeView full post on Youtube

5. Je krult je haar overal dezelfde kant op

En dat is heus een logische stap wanneer je je eigen haar krult, aangezien je vaak één arm gebruikt om beide kanten van je haar te krullen. Beter is het wanneer je je haar van je gezicht weg krult (juist, dus naar links aan de linkerkant van je gezicht en naar rechts aan de rechterkant). Geeft een veel natuurlijker resultaat.

6. Je maakt je tang niet schoon

De één behandelt haar haar het liefst met een hittebeschermer voor het krullen en de ander sprayt wat droogshampoo in haar tikkeltje vette haar, voordat ze met de tang aan de slag gaan. Hoe dan ook, je voorkomt niet dat er wat residu van deze producten op het apparaat terechtkomt. Wanneer je dit niet tijdig schoonmaakt, ontstaat er een ophoping van vuil, wat vanzelfsprekend niet goed is voor je haar.

van: Marie Claire