Waarom parfum spuíten verleden tijd is

Bazaars ​beauty director Maroesja heeft iets nieuws: parfum aanstippen. Jawel.

In Bazaars Beauty van de Week tipt beauty director Maroesja de Ruyter elke week haar favorieten. Deze week: Chanels Touche de Parfum. 

'Normaal gesproken spráy ik m'n (eau de) parfum op, zoals waarschijnlijk 98% van de bevolking keurig doet. Af en toe maak ik 'ns een uitstapje en druppel ik wat geparfumeerde olie in m'n hals, of kantel een flesje parfum om op m'n polsen. Op reis wil ik nog weleens naar een solid perfume in een blikje grijpen. 

Advertisement - Continue Reading Below

Maar! Parfum aanstippen, daar had ik nog nooit van gehoord. Tot dus een paar dagen geleden, toen ik met de Touche de Parfum van Chanel in de hand stond. Wat betreft uiterlijk is het net een lipgloss. Ook een huls, ook een staafje, ook een zacht kussentje. 

Ik vind het wel wat hebben. Het heeft iets elegants, even wat geur aanstippen in je hals in plaats van een wolk aan geur te sprayen. Het mooie leren kokertje waar-ie in zit, maakt bij mij ook goede sier. 

Meest gelezen

Nu alleen graag nog wat meer geuren in deze (reisvriendelijke) vorm. Ik doe vast een suggestie: de klassieker NO. 19, s'il vous plaît?

Chanel Coco Mademoiselle Touche de Parfum, € 80.