Make-uppen. Voor sommigen een dagelijkse beproeving, voor anderen groot vermaak. Wat het ook moge wezen: voor beide partijen zouden onderstaande adviezen voor gezicht, wangen, lippen, ogen en wenkbrauwen weleens goud kunnen zijn. Alvast een eerste tip: investeer in goed gereedschap, dat scheelt je een boel gedoe.

De wangen

1) Breng je blush aan vóór je in de weer gaat met foundation. Ziedaar een gezonde blos die lijkt alsof-ie van binnenuit komt. Wat betreft kleur: een heldere doch warme tint roze past elke huidskleur.

2) Breng twee kleuren blush aan op de wangen voor een jonge blos. Roze, of elke andere tint uit de rode kleurfamilie, mag op je konen. Perzik, of elke andere tint uit de oranje kleurfamilie, mag op het hoogste punt van je jukbeen – geeft een warmte-effect. Breng tot
slot matte bronzer aan op de plekken waar de zon je gezicht raakt (voorhoofd, jukbeen, neusbrug en kin).

3) Lange dag in het verschiet? Je make-up blijft keurig zitten en gaat nergens heen met een laagje primer – bij voorkeur op gelbasis – onder je blush dan wel poeder.

Het gezicht

4) Meng je foundation met moisturizer om de dekking ervan te bepalen. Wordt-ie wat luchtiger van. Vooral handig bij een goed dekkende foundation.

5) Juist een te dunne foundation? Je maakt 'm dikker door de foundation te mixen met een beetje losse poeder. Let wel: te veel poeder betekent een klonterig resultaat.

6) Servetten en toiletpapier hebben een net zo fantastisch absorptievermogen voor een supermatte huid als blotting paper.

7) Een beetje blush op je slapen en aan weerszijden op je neusflanken trekt de boel samen.

8) Voor een stralende huid meng je foundation met een gouden of parelwitte oogschaduw. Ta-ta-ta-ta! Zo stralend zag-ie er nog nooit uit.

9) Vette huid? En geen primer? Een snufje maiszetmeel op de huid voor je foundation aanbrengt, doet wonderen.

10) Lippenstift doet het ook reuze prima als blush, of oogschaduw. Of allebei.

11) De tint van de make-upproducten voor je gezicht zouden overeen moeten komen met de binnenkant van je arm – en dus niet met de rug van je hand.

12) Het is ietwat bewerkelijk, maar het proberen meer dan waard – want: facelift. Je pakt er een ei bij, en scheidt het eiwit van het eigeel. Dat laatste mag weg. Het eiwit klop je tot-ie schuimig is. Dat breng je aan op het gezicht. Laat het daar voor twintig minuten; spoel vervolgens af met lauwwarm water. Hopla: tijdelijke facelift – namelijk: de eiwitten verstevigen de huid en rimpels.

13) Nog zo'n truc: pak er een eierdooier bij en meng dat met een eetlepel olijfolie (type extra
vergine). Smeer het goedje over het hele gezicht. Twintig minuten laten zitten en afspoelen met lauw water. De hydraterendste behandeling voor je huid die bovendien een prachtgloed achterlaat.

Ogen

14) Weg met wallen: doe je oogcrème 's nachts in de ijskast en breng aan vlak voor je aan je make-up begint.

15) Verleng de levensduur van je mascara door een paar druppels fysiologische zoutoplossing toe te voegen en de borstel een paar keer in de rondte te draaien.

16) Breng je mascara aan voor je aan vloeibare eyeliner begint. Zo heb je een wegwijzer voor de perfecte veeg.

17) Breng een luminizer aan op de binnenste ooghoeken en pak een fan brush (google die maar 'ns) om het onder het oog te kwasten – voor een jonge, frisse aanblik

Lippen

18) De perfecte kleur rood voor jouw lippen vind je als volgt: gebruik een kleur die overeenkomt met de ondertoon van je lippen. Dus: koele ondertoon is koele kleur rood. Warme ondertoon betekent warme kleur rood. Nu komt het: breng een tegenovergestelde tint rood aan in het midden voor volle en fantastische lippen.

19) Lippenstift test je bij voorkeur op je vingertop – en niet op de rug van je hand. Die kleur komt het dichtst bij die van je lippen in de buurt.

20) Breng huidkleurige eyeliner aan bij de cupidoboog. Maakt je lippen voller en de vorm scherper.

21) Smeer wat concealer op de uiterste hoeken van je lippen en geef ze al doende een fraaie lift.

22) Handig: trek je onderlip naar beneden en kijk naar de kleur van de binnenkant van je lip. Pak er vervolgens 'ns een kleur bij die a) lichter of b) donkerder is, maar die dezelfde toon heeft als die van de binnenkant.

Wenkbrauwen

23) Wenkbrauwen dan wel wimpers verlengen? Gebruik goud pigmentpoeder. Doet wonderen. Pak er een tandenborstel of schone mascaraborstel bij en breng een beetje poeder aan op wimper en wenkbrauw. Hallo extra dimensie.

24) Het proberen waard – want dikkere wenkbrauwen binnen een paar weken: breng voor het slapengaan een voedend zalfje aan op de wenkbrauwen. Dit zou je wenkbrauwharen
ijzersterk moeten maken en zorgt ervoor dat ze groeien als kool.

25) Breng je primer ook op je wenkbrauwen aan opdat je opgetekende wenkbrauwen hun wenkbrauwpotloodkleur de hele dag behouden.

Bazaars Favorieten

Liquid, Perfume, Fluid, Product, Purple, Lavender, Pink, Violet, Style, Bottle,

SHOP NU

Douglas
Clothing, Sleeve, Pink, Violet, Outerwear, Purple, Collar, Lilac, Pocket, Lavender,
De Bijenkorf