Don't let anyone with bad eyebrows tell you something about life

Wie kent 'm niet, de lollige uitspraak die met een knipoog poogt duidelijk te maken hoe belangrijk je wenkbrauwen wel niet zijn. Want iedereen weet: ze vereisen een hoop werk en toewijding, maar eenmaal in vorm, maakt het alles mooier. Juist, net als het leven eigenlijk (wie had gedacht dat er echt een vorm van wijsheid schuilging in die quote?!).

Afijn, we dwalen af, want voor diegenen die niet gezegend zijn met een mooi stel wenkbrauwen is er nu een oplossing: microblading. Klinkt heel angstaanjagend, van iedere schoonheidsbehandeling met het woord mes erin rennen we het liefst gillend weg, maar schijnbaar valt dat dus reuze mee.

Wat houdt het dan in? De specialist beweert dat de behandeling, waarbij handmatig met kleine mesjes pigment onder het huidoppervlak wordt aangebracht, te vergelijken is met permanente make-up, maar dan met een natuurlijker ogend resultaat. Het pigment wordt namelijk niet zo diep geplaatst als bij een make-up tattoeage, waardoor veel preciezer te werk kan worden gegaan.

'De behandeling is voor iedereen weggelegd, of je bijvoorbeeld door ziekte weinig wenkbrauwharen meer hebt of als je enkel wat lege plekken wil opvullen,' legt Piret Aava, wenkbrauwspecialist en visagist van de sterren, uit. Door warme en koelere 'haartjes' af te wisselen ontstaat er een 3D effect waardoor het bijna niet meer van echt te onderscheiden is. 'Na een aantal weken is een touch-up vereist waarna de 'haartjes' ongeveer drie jaar blijven staan,' legt Aava uit. 

Nu rest de vraag: wat doen we dan in hemelsnaam met de tijd die we 's ochtends overhouden omdat we onze wenkbrauwen niet meer hoeven in te kleuren?