Lijnen, diëten, afvallen en bikinilijven: we denken er het onze van. Neemt niet weg dat we soms gewoon ietwat strakker in ons vel willen zitten. Gewoon voor onszelf. Dat willen we dan wel het liefst zo snel mogelijk, zo makkelijk mogelijk en zo leuk mogelijk. Op dat laatste is nu hèt antwoord gevonden, want afvallen en tequila gaan blijkbaar onwijs goed samen. Halleluja!

Een onderzoek (kijk, en dat is pas wetenschap waar we iets aan hebben) toonde namelijk aan dat het drinken van tequila je bloedsuiker kan verlagen. De suikers die van nature in de agaveplant - waar tequila van gemaakt is - voorkomen, worden agavins genoemd (niet te verwarren met agavesiroop) en zijn onverteerbaar waardoor ze je bloedsuiker niet verhogen.

Een test op muizen toonde aan dat de inname van deze suikers ervoor zorgde dat de diertjes minder aten en een lager bloedsuikerlevel hadden dan de muizen die geen agavins toegediend kregen. Daarnaast produceerden de eerste groep muizen een hormoon genaamd GLP-1, dat je een langer vol gevoel geeft en insuline produceert, waardoor de onderzoekers hopen dat het wellicht in de toekomst kan helpen bij diabetes.

Even ter duidelijkheid: hiermee willen we niet suggereren dat je volop tequila moet gaan drinken. Dat raden we zelfs sterk af (onthoud: geniet, maar drink met mate). Maar door zo nu en dan dat rondje bier te verwisselen voor wat shotjes tequila ben je beter bezig dan je denkt.

Proost!

van: Country Living