Gezond eten, op gewicht blijven dan wel komen: we willen het allemaal, maar liefst zonder al teveel gedoe. Bovendien lopen we in zo'n beetje alle valkuilen die je maar kunt bedenken. Daarom wekelijks wijze raad, van voedingsdeskundige en health coach Tessa van der Steen. Zelf prangende vragen? Stuur een bericht via Facebook en we leggen haar jouw vraag voor!

Het probleem: Je wilt heus gezonder eten, als het maar niet al te veel tijd kost en gedoe is. Welke wijzigingen breng je aan; liefst klein, maar met groot resultaat?

De oplossing: Kies van alles waar je van houdt, de best mogelijke variant. Dol op brood? Zeer zeker niet dat we gaan zeggen dat brood slecht is, maar kijk welk brood het puurst en gezondst is, met spelt en zuurdesem, bijvoorbeeld. Fan van yoghurt? Switch naar geitenyoghurt. Van elk niet-gezond ding valt iets gezonds te maken. Let op de ingrediënten: supermarktbrood heeft een lijst van ingewikkelde (en vaak onnodige) ingrediënten, die niet bepaald goed zijn. 

Neem je eetpatroon onder de loep, en breng daar subtiele wijzgingen in aan. Ga je los in het weekend? Neem jezelf voor dat je alleen op zondag nog meer ongezond voer eet. Iedere dag een wijntje? Breng het terug naar 3 keer per week. Eigenlijk komt het allemaal neer op wat common sense en het vinden van een rode draad, en die wat wijzigen.