Gezond eten, op gewicht blijven dan wel komen: we willen het allemaal, maar liefst zonder al teveel gedoe. Bovendien lopen we in zo'n beetje alle valkuilen die je maar kunt bedenken. Daarom wekelijks wijze raad, van voedingsdeskundige en health coach Tessa van der Steen. Zelf prangende vragen? Stuur een bericht via Facebook en we leggen haar jouw vraag voor!

Het probleem: Eén bonbon worden er altijd minstens 3 en een handje chips wordt een hele zak. Waarom ga je los, als je eenmaal overstag gaat?

De verklaring: Bonbons, chips, nootjes, zoutjes... het zijn allemaal lege calorieën die je naar binnen aan het werken bent. Niet gek dus, dat je daarmee aan de gang kan blijven: het vult immers niet.  

De oplossing: Die wil je niet horen: begin er simpelweg niet aan, dan ga je ook niet los. Wil je toch wel wát naar binnen werken? Kies iets met gezonde vetten: een rijstwafel met avocado of geitenkaas, bijvoorbeeld. Kies voor echt voedsel, liefst met goede vetten. Ook geoorloofd: olijven, een gekookt ei, dat stukje zalm of restje makreel uit de koelkast...Noten kunnen ook, mits ongebrand en ongezouten, en hou het bij maximaal 12, anders krijg je een lading calorieën binnen waar je niet blij van wordt.