Wij mensen denken graag in hokjes. Is vertrouwd, is makkelijk en kost weinig moeite. Zonde, want buiten die hokjes gaat een wereld van ongekende mogelijkheden schuil. Zo blijkt die mascaraborstel ook inzetbaar voor totaal andere doeleinden en verdient nagellak een plek in je sieradendoos. Deze producten zijn multi-inzetbaar:

1. Gebruik je oude, vertrouwde stijlstang als strijkijzer

Kreuk in je blouse, maar sta je op punt van vertrekken? Gris die stijltang uit de kast en je kreukels zijn binnen een mum van tijd verdwenen.

2. Gebruik haarlak om je bloemen langer vers te houden

Die bos bloemen kun je dusl langer dan een week in leven houden. Jouw truc? Je sprayt gewoon even de onderkant van de stengels in met haarlak om het vocht in te sluiten. Kind kan de was doen.

3. Gebruik crèmespoeling als wasverzachter

Eigenlijk werkt conditioner op dezelfde manier als wasverzachter en dus kun je het prima gebruiken voor je handdoeken en kleding. Andersom zouden we het dan weer niet zo snel proberen (lees: wasverzachter gebruiken als conditioner), dat raden we zelfs sterk af.

4. Gebruik nagellak om aanslag op je sieraden te voorkomen

Een dun laagje topcoat (juist, die doorzichtige ja) over je sieraden zorgt ervoor dat er zich niet zo snel aanslag op vormt. Krijg je ook gelijk die groene aanslag niet op je vingers.

5. Gebruik make-upremoverdoekjes om je toetsenbord schoon te maken

Het is hoog tijd dat het tot je doordringt dat hard blazen echt niet helpt om je toetsenbord goed schoon te maken. Beter kun er eens een keer goed met make-upremoverdoekjes overheen boenen. Succes gegarandeerd.

6. Gebruik oude make-upsponsjes om je planten van vocht te voorzien

Door een oude make-upspons onder te dompelen in water en deze vervolgens onderin een pot te plaatsen, zorg je ervoor dat de aarde vochtig blijft.

7. Gebruik een oude mascaraborstel om je sieraden te poetsen

Mascaraborstels, mits goed gewassen, doen het prima als schoonmaaktool voor je sieraden. Vooral wanneer je van die kleine ruimtes niet goed schoon krijgt. Ideaal!