Mocht het u ontgaan zijn: de zomer komt eraan. Over drie maanden is-ie er. De tijd dringt - wat dat ook moge betekenen, en waarvoor de tijd ook moge dringen. Als we het CBS mogen geloven, gaan er steeds meer mensen op strandvakantie, en dus kunnen we wel aannemen dat het gros van de mensen komende zomer in aanraking komt met Het Strand, en met badkleding.

Nu, we weten allemaal dat badpakken en bikini's niet per se het vriendelijkste kleergoed is als we spreken over het camoufleren van eventuele 'verbeterpunten' of 'projectgebieden'. En hoewel we eerder enthousiast schreven over waarom bikinilijven complete lariekoek zijn, willen we wel degelijk ons beste beentje voorzetten, eenmaal op een strand. Toch?

Het goede nieuws is, dat je dat beste beentje al in vier weken kunt hebben met een paar simpele handvatten.

Te weten:

4 WEKEN TE GAAN

Reinigen en ontgiften

Klinkt allemaal enger dan het is, beloofd. Start de dag met artisjokextract, om gifstoffen weg te spoelen en dat opgeblazen gevoel kwijt te raken - dat veroorzaakt wordt doordat je lichaam te veel water vasthoudt. Nog een simpele truc om een opgeblazen gevoel tegen te gaan, is je latte te vervangen voor een smoothie met macapoeder. En goed zweten. Dus toch een workout inplannen, maar. Driemaal weeks een uurtje sporten in combinatie met vijf minuten sauna zou voldoende moeten zijn voor een fraai resultaat.

3 WEKEN TE GAAN

Hydrateren en exfoliëren

Je lichaam borstelen is niet voor niets al jaren een ding. Het is één van de effectiefste manieren om je dijen en zitvlak glad te strijken. Idealiter borstel je je lijf het hele jaar door, maar drie weken voor vertrek heb je nog voldoende tijd om resultaat te boeken. Ook fijn om het hele jaar te doen, maar sowieso drie weken voor je de hort op gaat, is een fijne lichaamsolie opsnorren en gebruiken. Gebruik het vóór je gaat douchen en ná je body brush.

2 WEKEN TE GAAN

Tijd om te tannen

Op dit punt zou je lichaam, na alle workouts, saunabezoeken, na al het geborstel, het ge-oliesmeer en na alle artisjokextracten (poe hee, wanneer begint de herfst ook alweer?), hartstikke glad en zacht aan moeten voelen. Om de boel nog wat te verfraaien, is een bescheiden kleurtje een goed idee. Verdoezelt imperfecties, en laat je lijf er strakker uitzien. Voor een geleidelijke tan raden we aan 'ns te beginnen met Lancôme Flash Bronzer Night Sun voor het gezicht, en Crème de la Mer the Face and Body Gradual Tan, gemixt met een olievrije bodylotion, voor het lichaam. Beauty Director Maroesja is fan van Lancaster Tan Deepener Tinted. Breng om de dag aan. Als je een douche neemt voor je aan het smeren slaat, spoel dan af met koud water, het helpt de poriën te sluiten en voorkomt dat ze verstopt raken.

1 WEEK TE GAAN

En waxen maar

Je benen en bikinilijn waxen, laat je bij voorkeur drie dagen voor vertrek doen - heeft je huid de tijd een beetje bij te komen. Zo lang mogelijk haarvrij blijven doe je door tweemaal weeks zachtjes te scrubben met een olievrije formule als St Tropez Tan Enhancing Polish.

Extra voorpret? Boek een manicure en pedicure, en vooruit, laat een dag voor vertrek je wenkbrauwen eens door een professional epileren - wees gewaarschuwd, daarna wil je nooit meer anders.

TER PLAATSE

Smeren, smeren, smeren

Tot slot wat tegeltjeswijsheid voor de mensen:

Grab your body, take it to the beach, en ziedaar: een beach body!