Zijn we net allemaal bekomen van Kylie Jenners absurde lip challenge, dient zich alweer een volgende trend aan op het gebied van mooimakerij. Het is naar het schijnt namelijk een ding je gezicht in te smeren met knoflook. Dat zou goed zijn tegen onzuiverheden. 

Klinkt smerig. En dat is het ook. Maar! Voor wie de gezondheidsvoordelen (of andere voordelen) van knoflook nog niet helemaal op zijn netvlies heeft: in knoflook tref je 1% penicilline aan, een natuurlijke antibiotica die dan weer anti-bacterieel werkt en zóu kunnen werken bij acne - dus helemaal onzin is de trend niet.

Maar toch: een vriendelijke nadruk op zóu, want het ligt er maar net aan wat de reden is van je onzuiverheden. Knoflook kan de boel ook flink erger maken, en dat wil je niet. Komt nog bij dat je er zorg voor moet dragen dat je voldoende probiotica binnenkrijgt (hallo karnemelk) om de goede bacteriën in het lichaam aan te vullen.

Afijn. Beautyvlogger Farah Dhukhai deed de knoflooktruc voor op Instagram en beweert dat het inderdaad wonderen werkt. Zo zou het puistje voor je ogen verdwijnen en komt-ie niet meer terug. Voordat je enthousiast in de weer gaat: er zijn dus mensen die er brandwonden aan overhouden. Just saying.

instagramView full post on Instagram