Met dank aan Kylie Jenner en Angelina Jolie willen we ze: dikke lippen. Want je lippen zeggen nogal wat over je. En dus proberen we kennelijk van alles om dat resultaat te bewerkstelligen. Of we...laten we vooral niets impliceren, want de nieuwste trend op lipgebied is er één waarvan we denken dat-ie stilletjes ons huisje wel voorbij mag gaan. 

Namelijk: het tatoeëren van de lippen. 

Wat er gebeurt? De lippen worden in een nudekleur ingekleurd, à la een tatoeage. De semi-permantente make-up blijft tot 3 jaar zitten. Zoals ook al gebeurt met het lijntje boven (en/of onder, natuurlijk) de ogen en de wenkbrauw.

De Amerikaanse beauty- expert Megan O'Brien probeerde het uit, alles ter leering ende vermaeck  (en ongetwijfeld een gratis behandeling, dat ook) en schreef erover bij onze Amerikaanse vrienden. De expert is geen onbekende in de wereld van naalden: al sinds 1994 laat ze regelmatig collageen in de lippen spuiten, in de hoop haar mond wat voller te doen laten lijken. Omdat, zo grapt ze zelf:  'Dunne lippen niet meer mooi zijn geweest sinds Clara Bow Hollywoods It girl was. In 1927.' Het collageen doet zijn werk: haar lippen zijn minder dun, maar ja, die pijn hè? Bovendien: iedere 4 maanden zo'n afspraak in de toch al drukke agenda is best bewerkelijk, let alone duur. 

Tijd voor wat nieuws, zo dacht ze, en ging op onderzoek uit. Haar zoektocht eindigt bij Emilia Berry, met een praktijk in New York City. Voor 1050 dollar (zeg bijna 1000 euro) zorgt zij voor het taoeëren van een kleur op de lippen, en nét erbuiten, met als resultaat optisch dikkere lippen die tot 3 jaar aanhouden. En dus besloot O'Brien het uit te proberen, tot groot ongenoegen van zo'n beetje iedereen om haar heen, die haar voor gek verklaarde. 

De kleur wordt in samenspraak besloten. En nee, het maakt de lippen niet eens groter, er wordt immers alleen kleur ingespoten. Maar, zoals O'Brien omschrijft: 'Het lijkt alsof je wakker wordt met je favoriete lipstick op je lippen, waardoor je eraan wordt herinnerd dat je ze überhaupt hébt.'

Het hele verslag lees je hier. En bedenk: hoewel het in Amerika een trend lijkt te worden, is het handig even diepgravend onderzoek te doen, want semi-permanente make-up is nog altijd best wel permanent; 3 jaar, immers. 

lippenpinterest