Nee, we gaan niet aan de quinoa. Niet aan de moeilijke shakes, niet aan de niet te drinken sapjes. Maar op ons gewicht letten willen we wel, mits het niet al teveel gedoe oplevert. Daarom: de beste dieettips die ook nog eens toepasbaar zijn.

1. Kauwen, kauwen, kauwen

En nog een keer kauwen. Volgens diëtist en auteur Darya Rose heeft onderzoek uitgewezen dat mensen die rustig eten, goed kauwen en focussen op hun voedsel meer genieten van hun eten (dit helpt trouwesn ook), en daardoor vanzelf minder eten.

2. Eet van deze kleur borden

Ook hier is wetenschappelijk bewijs voor: uit Italiaans onderzoek blijkt dat mensen minder aten als het voedsel werd geserveerd op een rood bord. De verklaring: wellicht omdat rood voor gevaar staat.

Geen rood bord in huis? Shop 'm hier

3. Hou de smaakpapillen voor de gek

Ken je het gevoel dat je eigenlijk geen honger hebt, maar gewoon héél veel trek in iets?? En ken je die gekke Listerine strips? En Dokter Stephen Gullo, en auteur van het boek The Thin Commandments, komt met deze opmerkelijke dieettip: de Listerine strip. Het blokkeert de smaak en geur, waardoor ook je trek wordt stopgezet.

4. Pauzeer

Hardcore en nonstop diëten helpt niet, of maar tijdelijk, zo weet iedereen. Onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwen die 2 keer in de week 650 calorieën nuttigden en de andere dagen max. 2000 calorieën, meer afvielen dan die vrouwen die zich 7 dagen in de week aan 1500 calorieën hielden.

5. Groenten

Zorg dat een kwart van je maaltijd uit groenten bestaat. Dan eet je namelijk gemiddeld 350 calorieën per dag, zo wijst onderzoek uit.

6.Aas op azijn

Azijn, of althans het azijnzuur erin, zorgt ervoor dat je maag zich minder snel leegt, wat dus zoiets betekent als dat je minder snel honger krijgt. Hup, over de salade dus, of een eetlepeltje in de soep, of gewoon hardcore twee eetlepels voor iedere maaltijd.

7. Eis een ei

Zorg dat er dagelijks een ei op het menu staat. Hoe het precies komt, daar zijn de geleerden nog niet achter, maar wetenschappers aan de Louisiana State University zagen dat zij die ontbijt nuttigden met ei meer afvielen dan zij die de dag begonnen zonder, zélfs als dat ontbijt hetzelfde aantal calorieën bevat. En laat het eigeel lekker zitten.

8. Doe niet zo moeilijk met salade

Die prachtig opgemaakte salades met 21 ingrediënten? Vooral mooi voor op Instagram, want sneller afvallen doe je er niet door. Kies één hoofdingrediënt, avocado, kaas, noten, whatever, per salade, aldus voedingsdeskundige Lauren Slayton, auteur van het boek The Little Book of Thin.


9. Shotjes

Pardon? Jawel: Mexicaanse wetenschappers vonden uit dat agavins, de suiker uit de agaveplant, en tevens hoofdingrediënt van tequila, niet verteerd wordt, ook geen negatief effect op je suikerspiegel heeft en je zou er van af vallen. Dus niet dit hippe drankje, maar tequila. Dieettip van de dag!

10. Nog meer drinken

Nee, niet nog meer tequila, maar koolzuurhoudend water. Vaak grijpen we naar eten, terwijl we eigenlijk dorst hebben. Door water met bubbeltjes voel je je eerder vol. En water heeft ook nog meer voordelen, zoals we al eerder predikten.

(via HarpersBazaar.com)