Zo'n citroen is echt wel heel handig om standaard in je fruitmand te hebben, lees maar.

Je huid reinigen

Citroenen zijn rijk aan vitamines, vandaar hun zuiverende eigenschap. Maar zo'n citroen kan meer: zo verbant hij mee-eters en verwijdert vlekken van het gezicht. Zo doe je dat: snij een citroen doormidden, smeer het sap over je gehele gezicht en spoel af met koud water. (Appelazijn kan ook van alles trouwens.)

Littekens verminderen

Er is gebleken dat citroenzuur de zichtbaarheid van littekens op het gezicht vermindert en de huid sneller geneest. Om deze nare plekjes in te perken óf te voorkomen, doe je dit: knijp citroensap op een wattenschijfje en wrijf het over de plekjes. Spoel na met koud water.

Nagels laten glanzen

En dus op natuurlijke wijze (zónder nagellak). Mix drie eetlepels olijfolie en een eetlepel citroensap, smeer het over je nagels en aanschouw hoe helder ze worden. Citroenzuur verwijdert opgehoopt vuil en maakt de nagels daardoor lichter. Daarbij heeft olijfolie een hydraterende werking.

Ellebogen scrubben

Zo doe je het: meng citroensap met grof zout en scrub hiermee de ellenbogen. Spoel het spul vervolgens af met water en nóg meer citroensap. Ten slotte verzacht je de huid met wat bodylotion.

Weg met Roos

Op deze manier wordt het opgeruimd én voorkomen: meng water, gember, citroensap en olijfolie en giet het over de hoofdhuid. Laat het goedje drogen om het er daarna uit te wassen met shampoo.



Volg je Harper's Bazaar al op Facebook en Instagram?