Wittere tanden? Dit middel ligt gewoon in je keukenkast

1. Aardbeien

Deze rode weldoeners zitten vol vitamine C – wat plak en vlekken helpt verwijderen (van je tanden dan). Een nog wittere glimlach is dus een kwestie van één keer per week wat aardbeien tot pulp prakken (gooi er eventueel een beetje baking soda bij) en over de tanden smeren met een tandenborstel. Laat vijf minuten intrekken, even naspoelen en wit is Kees!

2. Kruidnagel

De stof eugenol die in kruidnagel zit (en die kruidnagel zijn uitgesproken tandartsgeur meegeeft), heeft een antibacteriële werking en remt ontstekingen. Wat je het beste kunt doen: enkele druppels kruidnagelolie op je tandenborstel en aan de poets. Extra voordeel: kruidnagel zorgt voor een frisse adem.

3. Kurkuma

Heb je nog geen geschikt kookdoel voor je kurkuma? Poets er dan je tanden mee. Verrassend, want het poeder is geel. Maar heus, ermee poetsen zorgt voor wittere tanden.

4. Azijn

Algemeen bekend: vrij zuur, dat azijn. Eens in de twee à drie maanden een halve minuut spoelen met dit spul en je zult zien dat al je tandplak prompt is verdwenen – waardoor je tanden direct witter aandoen. Let wel: niet goed voor je glazuur, dus niet wekelijks (en in geen geval dagelijks) gebruiken.

5. Sinaasappelschil

Een oud gebruik in Thailand: met de witte kant van de schil van een sinaasappel over je tanden wrijven. Er zit een zuur in de schil dat ervoor zorgt dat je tanden witter worden. Sterker nog: als je tanden geel zijn, kun je ze prima elke dag met een sinaasappelschilletje inwrijven. Paar minuten laten intrekken, uitspoelen en daarna gewoon je tanden poetsen. Doe dit niet weken achter elkaar – want: slecht voor tandglazuur.