Zit jij 24/7 aan je mobiel geplakt, bang om geen update te missen? Dat kan wel eens schade aan je gezondheid toebrengen. 

Sociaal psycholoog Sherry Turkle stelt in de Huffington Post dat we intolerant zijn geworden om alleen te zijn. 'Ons brein heeft constant stimulatie nodig, en dat kan gevaarlijk zijn.'

Dit omdat het nodig is om rustig en gefocussed te blijven op sommige momenten, zeker die waarop je belangrijke beslissingen moet nemen. En door al dat getuur op de mobiel, is onze aandachtsspanne korter geworden, waardoor je zomaar eens niet de juiste keuzes zou kunnen maken. Als je namelijk non-stop wordt geprikkeld, betekent dat dat je niet helemaal 'bij bewustzijn' bent.

Mindfulness kan helpen, zo zegt Turkle, omdat dat soort oefeningen ervoor zorgen dat je weer bewust raakt van je gedachten en gevoelens van dat huidige moment, wat weer grote voordelen voor de gezondheid heeft, zoals het verminderen van het risico op obesitas en stress-gerelateerde aandoeningen. 

De meest eenvoudige manier is uiteraard gewoon af en toe een break van die mobiele telefoon. Een digitale detox doet wonderen, probeer het maar eens.