De afgelopen dagen was ik in Kaapstad op persreis met Lancaster ter ere van een nieuwe ontdekking op zongebied (lees er binnenkort uitgebreid over in Bazaar). 

Winterswit vertrok ik naar Kaapstad, maar ik wilde er daar uiteraard wel enigszins gezellig zomers bijlopen. Een rokje in combi met gebruinde benen doet het immers toch nét wat beter dan afgestyled met spierwitte flessen. Plus: het maakt zo'n eerste-keer-weer-in-bikini-moment ook 'n stuk dragelijker. Want beautyfeit blijft: bruin oog je al snel wat gestroomlijnder en slanker. 

En dus dook ik in de pot. Eén gevuld met Lancaster Tan Deepener Tinted SPF 30, welteverstaan. Een gel - of zoals de marketing aldaar zegt: Jelly - die je huid net een mooi zongekust kleurtje geeft en meteen met factor 30 beschermt tegen de zon.

Hat, Lip, Style, Summer, Fashion accessory, Headgear, Sun hat, Costume accessory, Beauty, Black, pinterest

De kleur spoel je er overigens in het zwembad, zee of onder de douche gewoon weer af; het is namelijk geen selftan. Daarom ook een klein verbeterpuntje richting de makers: van mij mag het spul wat minder afgeven. Na een tijdje enórm hard gewerkt te hebben op een wit badlaken (lees: al nippend aan een cocktail liggend van de zon en mooie omgeving genieten), stak de contour van m'n ligplek toch wel wat af. Aan de andere kant: een zwarte badlaken kan een minstens zo gemakkelijke oplossing zijn voor dit euvel.

Maar goed: ga je dus de winterzon in, maar wil je niet al teveel licht geven? Pak die pot met lichaamsgel. Want wie wil er nou niet met wat meer zelfverzekerdheid haar bikini-debuut maken? Weg met de spierwitte flessen!

Lancaster Tan Deepener Tinted SPF 30, € 30,95.