In BAZAAR BESTUDEERT fungeren redactieleden - uit vrije wil - als proefkonijnen. 

Wie: Online editor Sigrid Stamkot

Wat: Een maximaal 30 minuten behandeling bij IINN Sustainable beauty in Amsterdam.

Nog geen half 10 en de eerste klant komt al uit de glazen deur aan de Amsterdamse Singel gelopen. Die heeft er al een behandeling opzitten en dat is nu exact het principe van IINN Beauty, dat vorige week officieel haar deuren van haar grondig verbouwde locatie aan de Singel 188 opende. 

Hier vinden drukbezette vrouwen alles onder één dak: manicure, kapper, beautybehandelingen, massages, you name it. De eigenaren, die eerst een hair- and bodyspa aan de Spuistraat hadden, merkten dat er behoefte was aan een efficiënte manier van beautybehandelingen. Dus niet voor ieder beautygebeuren een losse afspraak, op een andere locatie, maar hop, alles onder één (monumentaal) dak.

Lighting, Wood, Interior design, Floor, Ceiling, Room, Flooring, Wall, Light fixture, Interior design, pinterest

En dus kunnen de klanten - veelal vrouwen woonachtig in het centrum, academici, gevestigde mensen uit de entertainment en mensen met behoefte aan behandelingen met natuurlijke producten - hier hun haar laten laten knippen terwijl ondertussen hun nagels 'worden gedaan', of de uitgroei bij laten werken terwijl de handen worden gemasseerd. En krijgen alle kappersklanten allereerst een korte rug-, schouder- nekmassage.

Vanwege de efficiënte manier van werken kun je dus gemakkelijk even in de pauze binnenwippen voor bijvoorbeeld, zoals ondergetekende, een Energyzing Eye Treatment. De huid onder, naast en boven de ogen wordt (met producten van Aveda) gemasseerd, waardoor je met een open blik de wereld weer tegemoet treedt. 

Lighting, Interior design, Interior design, Lighting accessory, Light fixture, Shelving, Ceiling fixture, Shelf, Collection, Science, pinterest

Handig: bij het beautymenu dat in de salon aanwezig is, staan de maximale tijdsduren gemeld. En na de behandelingen behoort een make-up touch ook tot de mogelijkheden, zodat je weer in full schwung naar buiten gaat.

Ondanks het snelle klaar-principe is er zeer zeker geen sprake van afgeraffeld werk, of een bepaalde druk omdat het binnen een bepaalde tijd gedaan moet zijn. De behandeling is zelfs dusdanig relaxed, dat ik er de hele dag wel had kunnen blijven liggen. 

Maar ja, dan is natuurlijk het hele effect van het efficiënt werken foetsie, en dat is nou nét waar het bij IINN Sustainable Beauty allemaal om draait.

Lees ook: 

BAZAAR BESTUDEERT: 3 dagen detox