Sec bekeken heb ik geen slechte bos met haar. Het is fijn, maar er is gelukkig wel veel van. Dat fijne zorgt er wel voor dat m'n haar snel slap als een dweil langs m'n hoofd hangt. Zeker als ik het net heb gewassen.

Mijn haar doet het op z'n best als het een beetje vies is. En dat klinkt dan weer viezer dan ik het bedoel. Maar na zo'n twee dagen handen door m'n haren halen, yoga-en (dus zweet) en de natuurlijke talgproductie waar geen normaal mens aan ontkomt, zit m'n haar toch vaak opperbest.

Op al die andere dagen is de Stylbrid 9 van Sebastian voor mij een uitkomst.

Het lijkt een lak, maar het is een mousse. Dankzij een knap staaltje techniek - de microspray - vernevelt deze mousse in minuscule deeltjes. Sebastian zelf zegt dat de verstuiver gelijkmatig over het haar sprayt. Oké, de reikwijdte van de spray is best royaal, maar het spul simpelweg over m'n haar sprayen, zo eenvoudig is het ook weer niet.

Bij mij werkt deze stylinghulp het beste als ik her en der wat plukken oppak, het product er dan tussen spuit en vervolgens een beetje met m'n handen door mijn haren woel. Het geeft volume en maakt m'n haar wat stugger en tadáa daar heb ik die laissez-fair look á la een Alexa Chung en Caroline de Maigret die ik zo begeer.

Bonuspunten voor het feit dat je het op droog en heel goed ook op nat/handdoekdroog haar kunt aanbrengen. Ideaal voor mij, want ik stap vaak met nat of halfnat haar op de fiets s en laat de wind als föhn werken.

Sebastian Stylbrid 09, vanaf € 6,05.

Text, White, Line, Font, Logo, Colorfulness, Grey, Metal, Parallel, Snapshot, pinterest

Lees ook:

Beauty van de week: Licht in de duisternis

Beauty van de week: Couture voor de wenkbrauw

Beauty van de week: Helende handen